adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Menukaart met Chinese karakters

Gratis download! klik op de link hieronder:
MENUKAART met Chinese karakters en Nederlandse vertaling - Handig voor op reis! (PDF file)

menukaart met alleen Chinese karakters

Menukaart van een meergangendiner in Seaview Resort, XiamenLaatst gewijzigd op: 19-8-2014
 
Gerelateerde pagina's  
Duizendjarig (paas) ei
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland deel 1
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 2
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 3
Glasnoedels: mieren beklimmen de boom
Ingelegde komkommer
Recepten videorubriek Danwei.org
Roergebakken kipblokjes Gongbao Jiding
Tjaptjoi
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
Mieke 08-07-2009
Jeetje zeg! 's Lands wijs, 's lands eer! Ik ben echt een waar dierenliefhebster en heb ook wel wat moeite met het zien van 'wrede' slachtingen, maar ik heb dan ook nog nooit honger gehad! Op mijn diverse Aziëreizen (niet alleen een aantal keren China), heb ik aardig wat gezien maar ik ben niet roomser dan de Paus! Hoe is het met uw goudvis in zijn ronde kom? En met de kanarie in zijn kooitje van 0,50:0,30m? Komt uw hond ooit verder dan de hoek van de straat? Wel eens in een varkens- of kippenslachterij geweest? Mijn advies: lekker thuisblijven of naar de camping in Renesse als je je niet kunt inleven in andere culturen! O... en dan nog iets: hoeveel katten heeft u, denkt u, al gegeten terwijl u dacht konijn op uw bord te hebben liggen? Ze moeten tegenwoordig niet voor niets MET kop verkocht worden hoor! :-)
iemand 26-06-2009
bedankt!
tom lops 02-06-2009
Geachte mevrouw, meneer,

Bij de laatste regel van het bestand reizen_menukaart.pdf ontbreekt het pinyin van het karakter vis.

? = yú = vis
kristel 18-09-2007
Afgelopen maand hebben we een dikke twee weken door China gereisd. Wij hebben de vertaalde menukaart uitgeprint en meegenomen. Het was voor ons echt een life-saver! In een groot aantal "restaurants" waar we zijn geweest was geen engelse menukaart en niet aan alle fotos was af te lezen waar het gerecht precies uit bestond.
Op een aantal keer Macdonalds na hebben we heerlijk gegeten, mede dankzij de menukaart!!! bedankt!!!
Fre 01-03-2007
Tja hypocriet of niet.. een veeslachterszoon/dochter zal er wel tegen kunnen maar ik dus niet.
Ik ben opgegroeid met veel aandacht voor respect naar dieren. Eet wel vlees (van de scharrelslager) maar vond het vorige week in Guangzhou erg moeilijk om een eendje met hoofd op mijn bord te krijgen. Of om schildpad levend de pan in te zien glijden..

Hypocriet of niet, ik vond het erg naar en was kotsmisselijk de hele vakantie door alle weeïge vismeel(?) luchtjes etc in de straten.

Rene 12-10-2006
Voor Sietske:
Chinezen drinken voornamelijk thee. Liefst groene thee, maar jasmijnthee is ook populair. De theebladeren zitten vaak los in het glas en zijn vaak van dusdanig goede kwaliteit dat ze na het drinken van de thee er vaak heet water bij gieten, zonder de theeblaadjes te hoeven te vervangen. Op het platteland zijn er nog steeds Chinezen (wie anders) te vinden die na een dag thee drinken de theeblaadjes opeten. Van oorsprond is thee namelijk een groente en dus eetbaar.
Na thee komt bier, veel bier en niet altijd gekoeld Vrijwel nooit Heineken, maar lokale bieren met tussen de 2,7 en 5% alcohol. Meestal minder dan 5%.
Goedkoper dan bier is wat de Chinezen rijstwijn noemen, maar eigenlijk is rijstbrandewijn een betere benaming. De smaak is voor velen het beste te vergelijken met die van spiritus!! Een hoog alcoholpercentage dus. Meestal tussen de 30 en 40 %.
Wellicht kan je via wikipedia.nl en andere sites meer info inwinnen over Chinese thee die voor mij veel lekkerder is dan zwarte thee die in China overigens rode thee wordt genoemd (de kapotte theeblaadjes krijgen in eerste instantie aan de randjes een rode kleur, vandaar. Die rode kleur komt door oxidatie!!).
sietske 09-10-2006
Weet iemand wat ze drinken in China? ik heb namelijk een werkstuk erover
Nienke 02-08-2006
Je weet dat als je naar een land als China gaat, dat de kans bestaat dat je op markten rare en vervelende dingen kunt tegenkomen. Maar kom op zeg. Als je het niet wilt zien dan doe je je ogen maar dicht en kijk je niet. Of je moet deze plekken vermijden en niet gaan opzoeken. Ik ga volgend jaar september naar China en ga erheen om de totale cultuur te zien.
peterjanny@hotmail.com 07-06-2006
Peter
Daar wij vorig jaar een rondreis door China hebben gemaakt, weten we ook wat er te koop is op het gebied van eten
allereerst het eten in China is heel erg lekker en wat betreft het eten van b.v. hond is niet erg waarschijnlijk daar het 4 maal zoveel kost als een maaltijd met kip, wel hebben we gezien hoe honden en katten werden geslacht en dit was voor ons geen pretje
We waren in het zuiden en daar stond hond gewoon op de menukaart van ons hotel, maar dat moet je dan wel appart bestellen
dit jaar gaan we weer een maand naar Chine om er lekker te eten e.d.
Henrieke 27-04-2006
Ik vind dat iedereen die in Nederland niet vegetarisch is ook niet moet zeuren over het eten van hondenvlees of iets dergelijks..
Je wilt niet weten hoe hier met je vlees om wordt gegaan voor het als keurig plakje op je bord ligt
Tsja, inderdaad, zo lang je het niet weet is er niets aan de hand toch?? Enigszins hypocriet...
Marco 12-04-2006
Mensen, niet overdrijven, ik vind het wel meevallen. Ik heb 1 1/2 jaar in Beijing gewoond en je hoeft echt niet bang te zijn in een restaurant hond op je bord te krijgen. Meestal alleen verkrijgbaar in Koreaanse restaurants. Huisdieren (hond of een kat) zijn de laatste jaren steeds meer normaal in China. Veel mensen eten geen hond meer. Mijn Chinese vriendin heeft maar een keer in haar leven hond gegeten.
Ik heb gemerkt dat meer naar het zuiden "vreemdere" dieren worden gegeten.
Pas op voor veel bot in vlees, dat wordt erg gewaardeerd. Kipfilet is bijvoorbeeld goedkoopste stuk kip, kippenvleugels het duurste.
Ben je overigens wel eens in Nederland in een kippenfarm/fabriek geweest?
Jetske 12-04-2006
Yolanda, helemaal gelijk. Bovendien, in veel restaurants in China staat er naast een Engelse beschrijving ook een foto op de menukaart, dus wat je niet wil eten, dat eet je gewoon niet. Verder ben je in een land waar het moraal wat betreft eten van bepaalde dieren heel anders is dan je thuis gewend bent. Wil je er zeker van zijn dat je niks vreemds eet? Gedraag je dan maar als vegetarier en leer hoe je deze zin moet zeggen in het Chinees.
yolanda 07-04-2006
In Hong Kong liggen de dieren ook gewoon op de markten, kan je slangenbloed drinken en gevilde kikkers kopen. Het enige verschil met ´thuis´is dat je het hier te zien krijgt en bij ons kan je net doen of het niet bestaat. Toch? Wat je niet wil, dat eet je niet. Simpel.
Ming 26-02-2006
Het is wreed ja, maar dat is daar nu eenmaal normaal. En ze geven heus wel om dieren (vooral zangvogels). Chinezen zien gewoon dieren die wij als huisdieren kennen, als dieren die je opeet. Het is even doorbijten (letterlijk). Het idee hond te eten is misschien vreemd, maar uiteindelijk niets anders dan bijvoorbeeld koe.
In Hong Kong zie je minder dieren in kooien. Maar je moet er maar aan wennen, het gaat in veel Aziatische landen gewoon zo.
inkah 07-02-2006
Mijn moeder vertelde mij een prachtig verhaal van haar reis door China. Ze kwam bij een markt aan. Een van de dames in de groep vertelde mijn moeder met afschuw dat een man verderop ratten stond te verkopen. Mijn moeder is soms nieuwsgieriger dan goed voor haar is en ging kijken. De man had inderdaad op zijn tafel aan een kant een grote stapel dode ratten aan de andere kant van de tafel een nog grotere stapel. Boven de tafel hing echter een waslijn met foto's van iemand's huis, en midden op de tafel wat plastic zakjes met poeder. De man verkocht rattengif en in een land waar veel plattelandsmensen niet kunnen lezen, wilde hij zijn produkten zo goed mogelijk aan de man brengen.

Alle dieren worden daar opgegeten, dat is logisch in een land waar er ook armoede heerst. Het is echter niet altijd wat je denkt te zien.
Dave 11-01-2006
Dat is inderdaad niet te geloven. Die mensen geven helemaal niets om dieren! het enige waar ze iets om geven is het verorberen van dieren.
Ik ga in april naar Hong-Kong. Is daar minder dierenleed?
vantieghem 06-01-2006
China moet een mooi land zijn om naartoe te reizen maar 1 ding is er afschuwelijk heb ik mijn reisgenote horen vertellen die in 2005 is geweest en dat zijn er de markten waar ze de opeengestapelde dieren in een kooi verkopen om op te eten en die op een afschuwelijke wijze worden gedood en gevild;Dit vind ik te wreed om dat te zien en misschien ook een hond op je bord te krijgen;

Advertenties reizen

Kijk hier Youtube filmpjes:
Loading...


Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing