Waarom geld wisselen voor uw vertrek?
Voordat u vertrekt op vakantie of zakenreis naar China is het handig om geld te wisselen zodat u de eerste dagen kunt rondkomen. Indien u vergeten bent door te geven aan uw bank dat u buiten de Eurozone gaat reizen bestaat het risico dat uw bank uw pinpas blokkeert zodra u deze tracht te gebruiken in Azië om fraude tegen te gaan. Daarnaast scheelt een goede voorbereiding aardig wat kosten, aangezien geld opnemen toch al snel per keer €2,50 met een pinpas en €4,50 met een creditcard kost.

Chinese geldzaken.
De Renminbi (ook wel bekend als Yuan) is de officiële valuta in China en in Hong Kong wordt betaalt met de Hong Kong Dollar. Indien u op doorreis gaat is het verstandig meerdere valutas me te nemen. GWK Travelex heeft een uitgebreid aanbod in het wisselen van vreemde valuta. Naast Euro – Yuan conversie biedt GWK Travelex tientallen andere soorten valuta aan.

In China en Hong Kong is het vaak niet moeilijk om een ATM te vinden terwijl dit in andere landen zoals Vietnam soms wel het geval is. Echter, enige voorzorgsmaatregelen en discretie is verstandig - ook in China zijn zakkenrollers actief. Maak gebruik van een geldriem en van de kluis in het hotel.

Actuele wisselkoersen.
Op de site van GWK Travelex is het mogelijk om actuele wisselkoersen en de koersgeschiedenis per valuta te raadplegen. Met de valuta converter berekent u snel hoeveel Renminbi of Hong Kong Dollar u ontvangt voor het gewenste te wisselen bedrag.

Waarom online buitenlands geld reserveren?
U kunt tegenwoordig online geld reserveren en afhalen bij een GWK Travelex vestiging naar keus. U betaalt op deze manier geen provisiekosten.

Overige diensten.
Bij GWK Travelex kunt u tevens terecht voor een groot aantal andere diensten. Met Western Union Money Transfer kunt u over de hele wereld geld versturen en ontvangen. Iemand kan bijvoorbeeld vanuit Nederland geld naar u overmaken terwijl u aan een loket in China van een aangesloten agentschap wacht waar u het enkele momenten na transactie in ontvangst kunt nemen. Daarnaast kunt u een kortlopende en doorlopende reisverzekeringen met een uitstekende dekking afsluiten, telefoonkaarten voor de telefooncel, opwaardeerkaarten voor uw mobiele telefoon en internationale prepaid telefoonkaarten zoals de World Phone Card en de GWK Travelex International Phonecard bij GWK Travelex kopen.