adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  

 
 
Zakelijk 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum

Bekijk alle berichten op het Gele Draak Forum >>
Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.

Banenmarkt: Vacatures / Vacancies

Heeft u een China-gerelateerde vacature of stageplek en vindt u de bestaande grote banenwebsites ook zo duur?
Adverteer op deze plek op Geledraak.nl, en bereik direct uw doelgroep. HOE? lees hier verder, of lees eerst de tevreden reactie van een eerdere adverteerder.

Actuele vacatures:(sponsored link)

Staat jouw stage of baan er niet tussen? Neem dan contact op met 2-Shanghai Agency. 2-Shanghai bemiddelt stages en banen voor studenten en young professionals. Voor meer info check: www.2-shanghai.com of stuur een e-mail.

Over deze pagina:
Deze Geledraak.nl vacaturepagina wordt dagelijks intensief bezocht, en dit, uiteraard, door mensen die gericht op zoek zijn naar een baan of stage met een raakvlak met China, Hong Kong en Taiwan.

Wilt u doelgroepgericht en voordelig adverteren met uw vacature, dan bent u hier aan het juiste adres.

Vele bedrijven en organisaties, oa de Nederlandse ambassade in China adverteren hier regelmatig en met succes!

EWD-Compass B.V. meldt na een eerste vacature-plaatsing op Geledraak:
"Onze vacature heeft op jullie website prima zijn werk gedaan, we hebben hier goede reacties op gekregen".

Een ander bedrijf:
"Binnen een uur na plaatsing van onze vacature op Geledraak.nl kwam al een sollicitatie binnen"

Informatie over de voorwaarden van het plaatsen van een vacature leest u hier.

Welcome to the Vacancy Page of Geledraak.nl. Companies or organisations based in The Netherlands or Belgium can here post their vacancies related to Greater China jobs. More information on the conditions please see here.
(sponsored link)
Ga je Chinees leren aan HBO of universiteit? Koop studiematerialen in webshop Zaiton.nl. Scherpe prijzen door directe inkoop uit China.
Oa New Practical Chinese, Contemporary Chinese, HSK oefenexamens, woordenboeken etc.
Zie China webshop Zaiton.nl zaiton.nl

ACTUELE VACATURES:

Spreek jij Mandarijn en wil je graag werken in een bruisende, sprankelende en inspirerende omgeving met de internationale allure van vakantiegangers en zakenreizigers? Dan is deze vacature op Schiphol echt iets voor jou!

Mandarijn sprekende salespromoter in de Drank en Delicatessen (m/v)

Promotion Partners verzorgt de promoties van (nieuwe) producten op het gebied van dranken en delicatessen in de Duty-free shops achter de douane op Schiphol. Wij zijn op zoek naar commerciële enthousiastelingen die goed Mandarijn spreken!

Profiel

 • Beheers je zowel Mandarijn als de Nederlandse taal?
 • Heb je aantoonbare verkoopervaring?
 • Beschik je over een grote dosis enthousiasme?
 • Heb je een commerciële instelling?
 • Is werken met targets voor jou geen probleem maar een uitdaging?
 • Ben je servicegericht en klantvriendelijk?
 • Ben je minimaal 3 dagen per week beschikbaar?
 • Kun je uiterlijk om 06.45 uur ‘s ochtends met het openbaar vervoer aanwezig zijn?

Tot slot:
Ben je minimaal 20 jaar oud?
Woon je binnen een straal van 25 km van Schiphol?

Dan sluit jij zeker aan bij ons profiel!

Wij bieden

 • Goede beloning en maandelijkse uitbetaling
 • Interne sales- en merkentrainingen
 • Reiskostenvergoeding op basis van OV van en naar Schiphol
 • Prachtige cadeaus bij behaalde targets en goed functioneren

Voldoe jij aan alle functie-eisen? Stuur dan je CV en een foto van jezelf naar maartje[AT]promotionpartners.nl

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Maartje Cremers via 020 760 35 16 of neem voor meer informatie een kijkje op onze website: www.promotionpartners.nl.

Zonder aantoonbare verkoop ervaring heeft het geen zin om te reageren. Een reactie zal derhalve dan ook achterwege blijven.

‘Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld’.
Handels- en economisch medewerker
Ulan Bataar, Mongolië
(38 uur per week)

De Nederlandse ambassade in Peking is per 1 mei 2014 op zoek naar een handels- en economisch medewerker in Ulan Bataar, de hoofdstad van Mongolië. De medewerker heeft als hoofdtaak het ondersteunen van de bilaterale economische relatie met als belangrijke component het ondersteunen van Nederlandse bedrijven op de Mongoolse markt.

Functiebeschrijving:
-Het geven van voorlichting en advies aan het bedrijfsleven, het beantwoorden van handelsvragen en het verrichten van zakenpartnerscans.
- Onder de aandacht brengen van sterke Nederlandse sectoren en het bedrijfsleveninstrumentarium.
- In kaart brengen van de export- en investeringsmogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven.
- Verzorgen van bezoekprogramma's voor (economische) missies.
- Het opbouwen van een relevant relatienetwerk met vertegenwoordigers van de lokale en centrale overheid, internationale organisaties, brancheorganisaties, (onderzoeks)instituten en bedrijven.
- Rapporteren over kansrijke sectoren, concrete zakelijke kansen en relevante (economische) ontwikkelingen in Mongolië.
-Andere taken die voortvloeien uit de bilaterale relatie Nederland-Mongolië

Functie-eisen:
- Afgeronde academische of HBO-studie bij voorkeur in een economische richting.
- Relevante werkervaring en affiniteit met het bedrijfsleven.
- Nederlandse nationaliteit.
- Goede beheersing van de Engelse taal.
- Beheersing van de Mongoolse taal en/of kennis van de Mongoolse economie en samenleving      strekt tot de aanbeveling.
- In staat zijn een netwerk op te bouwen en ervaring met het organiseren van activiteiten.
- Goede communicatieve vaardigheden en klantgerichtheid.
- Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Als handels- en economisch medewerker heeft u affiniteit met het bedrijfsleven, bent u enthousiast, een goede netwerker en heeft u een pioniersgeest. U beschikt over een goed analytisch vermogen en kunt zich goed uiten in schriftelijke rapportage. Voorts heeft u ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten

Werkomgeving:
De ambassade te Peking is belast met de dagelijkse aansturing van de handels- en economisch medewerker. De medewerker zal ook nauw samenwerken met de nieuw te benoemen Honorair Consul van Nederland in Mongolië, waarvan de benoeming dit voorjaar wordt verwacht. De handels- en economisch medewerker heeft geen diplomatieke status. Administratief beheer en eindverantwoordelijkheid berust bij de ambassade in Peking. In formele zin is het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken de werkgever.

Achtergrond economie Mongolië
De economie van Mongolië zal zeker tot 2018 met meer dan 10 procent per jaar groeien (vergelijk: 17 procent in 2011). Er is een groeiende belangstelling vanuit het Nederlandse bedrijfsleven om onderdeel uit te maken van de Mongoolse economische groei. Deze economische groei wordt voornamelijk nog gedreven door de winning van grondstoffen. De Mongoolse overheid wil echter de eigen economie diversifiëren en stelt onder meer prioriteit bij de modernisering van de landbouw. Er zijn voor Nederlandse bedrijven mogelijkheden voor samenwerking op terreinen als bijvoorbeeld agro-food, duurzame energie, water, logistiek en transport (m.n. rondom de mijnbouw), en andere sectoren die aansluiten bij het vigerende Nederlandse topsectorenbeleid. Momenteel zijn met name de contacten in de Agro Food sector groeiende.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Het gaat om een lokaal aangetrokken medewerker op wie de zogenoemde Rechtspositieregeling lokaal in dienst genomen werknemers 2005 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing is;
 • Het salaris is afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring en de actuele wisselkoers maar bedraagt tenminste € 3.000,- bruto per maand
 • Het is een aanstelling voor de duur van twee jaar met een proeftijd van twee maanden;
 • Het betreft een voltijdbaan (38 uur per week).

Meer informatie:
Voor meer informatie over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met

 • Dirk Jan Wierenga, Eerste Ambassadesecretaris, Nederlandse Ambassade Peking: +86 (0)10 8532 0242 / dj.wierenga[AT]minbuza.nl.

Solliciteren:
De sollicitatieprocedure bestaat vooralsnog uit een schriftelijke sollicitatie en een gesprek.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd een motivatiebrief en curriculum vitae te sturen naar PEK-HR[AT]minbuza.nl. De sluitingsdatum is 15 maart 2014. Sollicitatiegesprekken zullen naar verwachting plaatsvinden in de tweede helft van maart 2014.

Aanstelling:
Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van aanname van de medewerker door de post, het verkrijgen van een visum, een verklaring omtrent het gedrag met de uitkomst van geen bezwaar en een positieve uitslag van de verplichte medische keuring.Policy Officer Consulate General of the Kingdom of the Netherlands, Chongqing, P.R. China (40 hours per week)

General job description:

 • The policy officer is primarily responsible for helping to develop policy and for drawing up project plans for the section or sections concerned.
 • The policy officer is accountable to the Consul General for effectively helping to develop policy and drawing up and amending project plans.
 • Ministerial policy guidelines in the area of CG policy concerned, as well as available funding, are of importance when making proposals to improve policy and potential project plans.
 • The policy officer takes decisions about the quality of the analysis of collected data and the translation of overall ministerial policy frameworks into proposals for specific action by the CG.
Duties and Results

General policy analysis and development

 • The policy officer will follow Chinese language media as well as international media in regard to general political and economic developments within the consular district of the CG (Chongqing, Sichuan, Shaanxi). Will report on these orally or in writing at own initiative or at request.
 • The policy officer will contribute to dossiers and background briefs, for example for bilateral meetings Consul-General with counterparts, incoming and outgoing delegations (ministerial, provincial, municipal level), etc.

Economic and commercial policy analysis and development
 • Similar tasks and results as under 1
 • Policy officer will also support economic, trade and investment colleagues in editing reports either in Dutch or English.

Develop policy framework and activity & action plan for education sector
 • The policy officer will be first responsible for education sector, focussing on opportunities for Dutch educational institutes and (prospective) counterpart institutions in consular district for cooperation, student exchange, curricula development, etc.
 • The policy officer will develop a policy framework and action & activity plan resulting in a higher profile of the Netherlands in the area of education, in particular (but not exclusively) from the perspective of economic diplomacy.
 • The policy officer will establish network of and activities for Chinese alumni in consular district as well as Dutch students and teaching staff studying or teaching in the consular district.

‘Editor in Chief’
 • The policy officer will structure and edit reports, (market) analyses, articles and essays either in English or Dutch based on input / texts produced by CG colleagues.

General tasks
 • The policy officer will support any event or activity organisationally or logistically as requested.
 • Where applicable or when requested, the policy officer will conduct or facilitate Dutch language communication, e.g. with departments The Hague but also other institutions and companies.

Job requirements:
Level of education: university level, preferably MA in sinology / Chinese language with political science, economics or business management as minor
Level of experience: at least one year of work experience either in private sector or government institution or comparable work experience as part of previous traineeship(s)

Language skills

 • Excellent spoken and reading abilities in Chinese;
 • Native speaker of Dutch;
 • Excellent passive and active command of English language, excellent writing capabilities crucial;
 • Demonstrable experience in composition of reports, articles, essays, analyses.

Competences
1. Ability to communicate in writing and orally
2. Ability to plan and organise
3. Ability to think analytically
4. Adaptability
5. Commitment to quality
6. Initiative

As the staffing at the Consulate General is small, we are looking for a personality that is flexible and willing to perform tasks that may not formally be part of the job description. Key words reflecting the personality we are looking for are: flexibility, self-starter, open-minded, ‘Jack of all Trades’.

We expect that at peak times, the candidate will enthusiastically and pro-actively share the workload with the rest of the team. When working pressure is low(er), we value a good balance between work and private life.

Within the framework of general guidance provided by the CG / dept. Head of Office, the successful candidate will be able to plan her/his own work with clear objectives of what she/he wishes to achieve during the working day/week.

Working environment:

The Netherlands Consulate General has been recently established, is currently located in temporary office facilities and will move to permanent chancery as per second half of 2014. Mission of the Consulate General is mainly focussed on economic diplomacy: promotion of trade and investment between the Netherlands and Chongqing, Sichuan and Shaanxi – the consular district. Consular tasks will be limited: issuance of visa is outsourced to an external service provider and consular services for Dutch nationals will be performed by other partners in the Netherlands network in China and / or the RSO in Kuala Lumpur.

The chancellery of the Consulate General is fitted-out in line with the concept of ‘het nieuwe werken’ (i.e.: flexible workplaces).
Composition of the team in which the successful candidate will be working:
In addition to the policy officer, staff of the Consulate-General consists of:
1. the Consul General: the only full-time expatriate;
2. one local senior policy officer/deputy head of office;
3. one local general affairs officer/accountant/office manager;
4. one NFIA officer;
5. one local driver;
6. one temporary policy officer.

In addition to above staffing, the CG will frequently engage trainees, both Chinese and Dutch, and will make regularly us of the services of external experts / consultants. Moreover, regular visits are expected from technical attachés from the Dutch network in China, in particular the Embassy in Beijing. Hence, the office more often than not will accommodate more people that just the formal Consulate General staff.

Conditions of employment:

 • The candidate must exclusively have the Dutch nationality;
 • The “rechtspositie lokaal indienstgenomen medewerkers 2005” (Rrlok 2005) of the Dutch Ministry of Foreign Affairs is applicable to this position;
 • Depending on relevant work experience, a salary package will be offered for job level 8 starting at CNY 22.252,- per month;
 • For exceptionally outstanding candidates, the basic salary may be negotiable, to be decided at the discretion of the Consul-General
 • Contract will be a fixed term contract for the duration of two years;
 • Contract pertains to a 40 hours working week.

Information:

If you would like more information regarding the content of this position please contact Mr. Guido Tielman, Consul General Chongqing, e-mail: choaz[AT]minbuza.nl

If you would like to have more information about the employment conditions for this position please contact Ms. Maaike Kriellaars, Human Resources, Embassy of the Kingdom of the Netherlands Beijing, telephone: 010-8532 0240, e-mail: pek-hr[AT]minbuza.nl.

Please submit your application by email before February 10, 12:00 hrs. Beijing time to:

Your application should include at least:
1. A motivation letter;
2. CV;
3. A maximum of three examples of at least one English and one Dutch report/article/essay on a socio-economic subject(s) pertaining to China written by the candidate.

Selection procedure:

Short-listed candidates will be invited to an interview, which may also consist of a relevant test. Details will be provided at the time of short-listing.

NB: if found suitable, internal candidates have priority over external candidates.(Sinoloog) Beleidsmedewerker Handel en Economie
Nederlands Consulaat-generaal Guangzhou

(40 uur per week)

Basisgegevens:
Functiebenaming: Beleidsmedewerker Handel en Economie
Dienstonderdeel/post: Guangzhou, PR China (GNZ)
Functieniveau: schaal 8.0
Aantal uren: 40
Contract voor de duur van 2 jaar

Functiebeschrijving en taken:

 • Verantwoordelijk voor een informatie-architectuur ten behoeve van het economisch netwerk en analyseren van de NL bedrijfsgegevens in relatie tot kansrijke sectoren op de Chinese markt (trends).
 • Analyses ten behoeve van economische rapportages. Betrokkene moet zich snel kunnen inlezen en zich zelfstandig onderwerpen eigen kunnen maken.
 • Identificeren van concrete zakelijke kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven en het rapporteren daarover.
 • Verantwoordelijk voor actuele informatievoorziening ten behoeve van het Nederlandse bedrijfsleven
 • Het ondernemen van promotionele activiteiten (Holland Branding)
 • In voorkomende gevallen uitvoering van reguliere handelstaken, zoals het beantwoorden van handelsaanvragen.
 • In voorkomende gevallen ondersteuning aan de organisatie van delegaties, missies en zakelijke bezoekers uit Nederland

Resultaatgebieden:
 • Schrijft analyses ten behoeve van economische rapportages
 • Analyseert NL bedrijfsinformatie in relatie tot de Chinese markt
 • Ondersteunt het Nederlandse bedrijfsleven door het geven van voorlichting,
 • Identificeert kansrijke sectoren en draagt bij aan rapportages daarover
 • Draagt bij aan Holland Promotie in China op economische samenwerking en handel

Werkomgeving
 • De medewerker handel en economie is één van de medewerkers van de economische afdeling die bestaat uit CdP/HEA, een coördinator, en vier lokale handelsmedewerkers. Daarnaast is er één Innovatie Attaché en zijn er twee lokale medewerkers van de NFIA. De afdeling heeft drie hoofdwerkgebieden:
 • ondersteuning van het Nederlandse bedrijfsleven in brede zin (economische diplomatie, marktintroducties, netwerken, kansenrapportages, informatievoorziening, markttoegang, handelsmissies, handelsgeschillen),
 • analyseren en rapporteren over financieel-economische ontwikkelingen in China ter verdere beleidsbepaling en
 • het opbouwen en onderhouden van een intern en extern relatienetwerk met Nederlands bedrijfsleven, (lokale) autoriteiten, instituten, ambassades, Kamer van Koophandels, branche organisaties en overige dienstverlenende organisaties.

Functie-eisen:
 • Afgeronde studie op Master niveau, bij voorkeur een studie Sinologie met een economische invalshoek
 • Werkervaring in een internationale werkomgeving
 • Kennis van de Nederlandse economie, markten en sectoren
 • Uitstekende schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • Nederlands als moedertaal en uitstekende kennis van de Engelse taal in woord en geschrift
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Representatief, communicatief en klantgericht
 • Flexibele en klantgerichte werkinstelling en een proactieve houding
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal
 • Goede kennis van Chinees in woord en schrift.

Competenties
 • Analytisch vermogen
 • Netwerken
 • Samenwerken
 • Initiatief
 • Zelfstandige werkinstelling

De beleidsmedewerker handel en economie is 'van twee markten thuis': hij of zij is bekend met en houdt zich op de economische ontwikkelingen in zowel Nederland als China en weet de dwarsverbanden te leggen met een oog voor wat voor de beleidsvorming in Nederland van belang is. Kan zich eveneens verplaatsen in de behoefte van het Nederlandse bedrijfsleven snel geïnformeerd te worden en interesse te hebben in kansen die zich voor doen op de Chinese markt. Medewerker is enthousiast, flexibel en proactief en kan gemakkelijk schakelen tussen de diverse taken en wat de actualiteit voor prioriteiten stelt. Hij of zij is een teamspeler, maar is in staat binnen het team zelfstandig goed te functioneren.

Werkomgeving:
Het CG Guangzhou maakt deel uit van het netwerk van Nederland in China, dat naast de ambassade in Peking en de consulaten-generaal te Shanghai, Hong Kong, Guangzhou en Chongqing, verder 8 economische steunpunten omvat in even zoveel Chinese steden. Het werkklimaat is goed en open, en de werkdruk is hoog. Medewerkers communiceren op een open, vriendelijke en informele manier. Binnen de afdeling heerst een goede teamgeest. De post kent een platte organisatiestructuur.

Arbeidsvoorwaarden:

 • Het gaat om een lokaal aangetrokken medewerker op wie de zogenoemde Rechtspositieregeling lokaal indienstgenomen werknemers 2005 van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van toepassing is;
 • De functie is ingeschaald in schaal 8 met in beginsel loonnummer 0.
 • Het betreft een voltijdbaan van 40 uur per week.

Meer informatie:
Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij:
 • A.E. Luwema, CdP + 86 (0)20 3813 2203
 • F. Lauwerysen, CEA +86 (20) 38132222

Solliciteren:
Geïnteresseerden worden uitgenodigd een motivatiebrief en curriculum vitae vóór 20 februari te sturen naar: fa.lauwerysen[AT]minbuza.nl.
NB: Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Aanstelling:
Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van aanname van de medewerker door de post, het verkrijgen van een visum, een verklaring omtrent het gedrag met de uitkomst van geen bezwaar en een positieve uitslag van de medische keuring die noodzakelijk is voor de aanstelling.


Hier kan uw vacature staan!

Informatie over het plaatsen van een vacature

 • U kunt de tekst aanleveren per email evt met bedrijfslogo in gif of jpg, in subjectregel 'vacature en uw bedrijfsnaam'. Plaatsing kan snel, facturering achteraf.
 • De tekst van een vacature blijft maximaal twee maanden online.
 • lengte max ca 450 woorden
 • De kosten zijn: 90 Euro (excl. 21 % BTW).
 • Een vacature advertentie op deze pagina:
 • Kan desgewenst ook een afbeelding bevatten, bv van bedrijfslogo, Gif of Jpeg, max. afmeting 400 pixels breed.
 • De vacature wordt ook gemeld op twitter.com/geledraak en de Geledraak facebookpagina, voor extra  exposure 
 • Indien u meer informatie wenst, neemt u dan svp contact op met Geledraak.nl. Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord en afgehandeld. U kunt ook bellen: 06 512 95516 (Marilou den Outer)


Introduction (English)

 • Texts will be published here for 2 months maximum.
 • The costs are: 90 Euro (excl. 21 percent VAT).
 • A web-advertisement on this page :
 • Max. length: 450 words
  May include an image (jpg or gif format, max. size 400 pixels wide), f.e. the company logo

 • If you would like to have more information, or if you want to post a text, please send an email to Geledraak.nl


De voorwaarden genoemd op deze pagina gelden voor 2014
The conditions as stated on this page account for the year 2014Laatst gewijzigd op: 14-4-2014
reageren op artikelreageren
Advertenties zakelijk

Chinese taalcursussen in bedrijven en organisaties


De China webshop van Geledraak.nl!

plaats uw China vacature op Geledraak!

Kijk ook eens op:
Bijzondere reizen 2014
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven Nw!
Leer Chinees Online! Nw!
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Hier kan uw Spotlight advertentie staan, vraag aub naar de voorwaarden: adverteren[AT]geledraak.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb