adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  

 
 
Zakelijk 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum

Bekijk alle berichten op het Gele Draak Forum >>
Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.

Banenmarkt: Vacatures / Vacancies

Heeft u een China-gerelateerde vacature of stageplek?
Adverteer hier en bereik direct uw doelgroep! HOE? lees hier verder, of lees eerst de tevreden reactie van een eerdere adverteerder.

Actuele vacatures:(sponsored link)

Staat jouw stage of baan er niet tussen? Neem dan contact op met 2-Shanghai Agency. 2-Shanghai bemiddelt stages en banen voor studenten en young professionals. Voor meer info check: www.2-shanghai.com of stuur een e-mail.

Over deze pagina: hoge succes-rate:
Deze Geledraak.nl vacaturepagina wordt dagelijks intensief bezocht, en dit, uiteraard, door mensen die gericht op zoek zijn naar een baan of stage met een raakvlak met China, Hong Kong en Taiwan.

Wilt u doelgroepgericht en voordelig adverteren met uw vacature, dan bent u hier aan het juiste adres.

Vele bedrijven en organisaties, oa de Nederlandse ambassade in China adverteren hier regelmatig en met succes!

EWD-Compass B.V. meldt na een eerste vacature-plaatsing op Geledraak:
"Onze vacature heeft op jullie website prima zijn werk gedaan, we hebben hier goede reacties op gekregen".

Een ander bedrijf:
"Binnen een uur na plaatsing van onze vacature op Geledraak.nl kwam al een sollicitatie binnen"

Informatie over de voorwaarden van het plaatsen van een vacature leest u hier.

Welcome to the Vacancy Page of Geledraak.nl. Companies or organisations based in The Netherlands, Belgium or China can here post their vacancies related to jobs, for example Mandarin or Cantonese speaking staff or interns. More information on the conditions please see here.
(sponsored link)
Ga je Chinees leren aan HBO of universiteit? Koop studieboeken in webshop Zaiton.nl. Scherpe prijzen door directe inkoop uit China.
Oa New Practical Chinese, Contemporary Chinese, HSK oefenexamens, woordenboeken etc.
Zie China webshop Zaiton.nl zaiton.nl

ACTUELE VACATURES:

Klantenservice Medewerker


Regio Amsterdam - 40 uur


职位空缺: 客户服务人员 - 阿姆斯特丹(40小时/周)


Ben jij klantgericht, servicegericht en probleemoplossend? Houd jij het hoofd koel binnen een drukke en dynamische omgeving? Lees dan snel verder!

De baan
Door de snelle groei van onze organisatie zijn we voor ons kantoor in Amsterdam op zoek naar een Klantenservicemedewerker. Als Klantenservicemedewerker bij MAIN Energie ben je verantwoordelijk voor alle tweedelijnsvragen van klanten, zowel telefonisch als schriftelijk. Je verstrekt, proactief en op verzoek van de klant advies en informatie aan klanten over de producten en diensten van MAIN Energie. Je draagt zorg voor eventuele nabel-acties richting de klant om deze van correcte informatie te voorzien en opzeggingen te voorkomen. Je verwerkt mutaties en inkomend telefonisch informatieverkeer in de daarvoor beschikbare systemen. Je draagt zorg voor klachten en opdrachten en bewaakt de voortgang. Je denkt mee en werkt aan het optimaliseren van het werkproces en het verhogen van de kwaliteit binnen het team. Daarnaast geef je advies over MAIN Energie-producten en -diensten.

Jij
 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau;
 • Je ziet het als een uitdaging om klanten te allen tijde tevreden te houden;
 • Je hebt ervaring op het gebied van inbound callcenter, customer- en/of Sales support;
 • Een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • Je bent resultaatgericht, probleemoplossend en zelfstandig met een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Je hebt goede kennis en beheersing van MS Office;
 • Het spreken van Kantonees en Mandarijn is een must (dit in verband met een belangrijke klantengroep).

Wij
 • Wij bieden een uitstekend, marktconform salaris (gebaseerd op leeftijd, ervaring en opleiding);
 • Daarnaast bieden wij aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen;
 • Je komt te werken op een afdeling waar een informele en collegiale werksfeer heerst, waarbij je regelmatig teambuilding-uitjes mag verwachten!

Solliciteren op de vacature Klantenservicemedewerker?
Ben je enthousiast geworden over de functie Klantenservicemedewerker? Laat je cv en sollicitatiebrief achter op onze sollicitatiepagina t.a.v. Patricia van Deursen, Corporate Recruiter.

Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. Voor vragen kun je bij Patricia van Deursen terecht.

Wie zijn wij?
MAIN Energie is al tien jaar een zeer succesvolle energieleverancier en levert hoofdzakelijk energie aan de zakelijke markt. MAIN Energie biedt hoogwaardige service door persoonlijk contact en realiseert besparingen door slim in te kopen en doordacht contractbeheer te voeren.
MAIN Energie bestaat momenteel uit vijf afdelingen, te weten Verkoop & Marketing, Inkoop, Operationele zaken, IT en Financiën. De organisatie kenmerkt zich door korte communicatielijnen, een eerlijke directe stijl van leidinggeven en een hoog ambitieniveau, met duidelijke kaders en afspraken. Het bedrijf wordt omschreven als resultaatgericht en no-nonsense.

Wil je weten wat je toekomstige collega’s over ons bedrijf zeggen? Lees hier de ervaringen

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Trefwoorden; klantenservice, customerservice, customer service, klanten service, support, mandarijn, kantonees, amsterdam, noord-holland
0

 Wie zijn wij?
EWD-Compass B.V. is een sterk groeiend bedrijf wat ervoor zorgt dat Nederlandse bedrijven rechtstreeks, één op één, zaken kunnen doen met Chinese bedrijven.

EWD is géén handelsfirma. EWD opereert als verlengstuk van de inkoopafdeling van de Nederlandse opdrachtgever (klant). Het gehele traject vanaf sourcing van de producten, productie, kwaliteitscontrole, regelen van documenten, vervoer, inklaring, tot en met levering bij onze opdrachtgever wordt door EWD georganiseerd en begeleid. Daarnaast adviseren en begeleiden we Nederlandse bedrijven bij activiteiten in China, zoals het opzetten van een eigen vestiging. Dit alles doen we met behulp van ons eigen kantoor in China (Ningbo).

Account Manager M/V full time (40 uur per week)

Wij zijn per direct op zoek naar een account manager om ons team te versterken. Als account manager heb je een boeiende, afwisselende en klantgerichte functie. Je bent onderdeel van een hecht en gezellig team en hebt je eigen werkplek binnen het bedrijf. Je bent het aanspreekpunt voor je eigen accounts. Door je enthousiasme, deskundigheid en pro-activiteit weet je de klant binnen te halen en te onderhouden. Daarnaast schakel je intern met je collega’s in Nederland en China om tot een juiste projectplanning en uitvoering te komen. Na een jaar zal je meer en meer zelfstandig op pad gaan om klanten te bezoeken.

Profiel

 • HBO of universiteit;
 • Enkele jaren werkervaring;
 • Communicatief vaardig en klantgericht;
 • Zelfstandig kunnen werken, neemt graag initiatief;
 • Gezonde commerciële en resultaatgerichte aanpak;
 • Flexibel (geen 9 tot 5 mentaliteit), spontaan, betrouwbaar en een teamplayer;
 • Nauwkeurig;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Beheersing van het Mandarijn Chinees is een pré;
 • Interesse in internationale handel, met name met China.
Wij bieden een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.

Kijk voor meer informatie over ons bedrijf op onze website www.ewd-compass.com.

Voor verdere informatie kun je contact opnemen met Joost Eeuwes, telefoonnummer 0162-466844.

Interesse? Stuur dan je sollicitatiebrief zo spoedig mogelijk naar info[ AT ]ewd-compass.com.Stagiaire bij het Nederlands consulaat te Guangzhou

 Economische Afdeling

Volg je een universitaire opleiding en ben je op zoek naar een stage waarmee je resultaten kunt bereiken? Heb je affiniteit met China? Zoek je een stage waarbij je tegelijkertijd je horizon én je netwerk kunt verbreden? Het Nederlands consulaat-generaal te Guangzhou is op zoek naar een stagiair(e) voor een periode van 6 maanden, beginnend op 2 februari 2015.

Werkomgeving

Het Nederlandse consulaat-generaal in Guangzhou behartigt de belangen van Nederlanders en Nederlandse bedrijven/organisaties in Zuid-China. Door toegenomen relevantie van China in de wereldeconomie, is economische diplomatie dan ook de kernactiviteit van het consulaat-generaal.

Functieomschrijving

Het consulaat-generaal te Guangzhou geeft ondersteuning bij jaarlijkse handelsmissies i.h.k.v zustersteden-/provincie-banden; bilaterale relaties tussen steden/ provincies in China en steden/provincies in Nederland. Deze ondersteuning bestaat voornamelijk uit het faciliteren van match-making voor Nederlandse bedrijven die deelnemen aan deze missies.

De stage wordt afgerond met een verslag waarin deze relaties in kaart worden gebracht en met name de economische waarde van deze relaties voor Nederland.

Verder zal de stagiair(e) een actieve bijdrage leveren aan het handelsnetwerk van het consulaat en het economisch beleid ondersteunen.

Daarnaast behoort tot de taken van de stagiair(e):

 • Het ondersteunen van de organisatie van ‘Holland branding’; het ondersteunen van logistieke taken in het kader van zakenevenementen; het onderhouden van contacten met de desbetreffende bedrijven en andere relevante instanties;
 • Op ad-hoc basis bijdragen aan event-gerelateerde werkzaamheden op het consulaat;
 • Zorgen voor verdere promotie van de diensten van het consulaat en het merk Nederland.
Profiel van de stagiair(e)

Van de stagiair(e) wordt flexibiliteit en improvisatietalent verwacht. Je dient na een korte introductieperiode in staat te zijn redelijk zelfstandig te functioneren. Idealiter heb je een relevante opleiding (bij voorkeur bedrijfskunde, planologie of sociologie), affiniteit met China en (internationale) economische onderwerpen. Je hebt een ondernemende geest, binding met internationalisering en denkt vooral in kansen en mogelijkheden. Je communiceert gemakkelijk met zowel de MKB als multinationals. Je bent je bewust van de openbare rol van een consulaat-generaal. Verder:

 • Bezit je een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Is kennis van het Mandarijn een pre
 • Je bezit de Nederlandse nationaliteit
 • Je volgt een universitaire opleiding aan een erkende onderwijsinstelling (nationaal of internationaal) en sta je gedurende de gehele duur van de stage ingeschreven
Wat bieden wij?

Het Nederlandse consulaat-generaal in Guangzhou biedt een uitdagende, leerzame en veelzijdige stage, waarbij je als stagiair(e) snel eigen verantwoordelijkheden kunt verwachten en mogelijkheden krijgt om jezelf verder te ontwikkelen.

Voorwaarden en vergoedingen

Het betreft een voltijdaanstelling (38 uur per week) voor een periode van zes maanden. Meer informatie over voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Naast je CV dient je motivatiebrief een toelichting op je ervaring te bevatten. Een aantal kandidaten zal worden uitgenodigd voor een Skypegesprek.

Nadere inlichtingen zijn verkrijgbaar bij dhr. Filip Lauwerysen, coördinator van de Economische Afdeling. Telefoonnummer: +86 (0)20-38132222.

Solliciteren is mogelijk t/m 25 november 2014. Je motivatiebrief en beknopt CV kun je richten aan CEA Filip Lauwerysen en opsturen per e-mail (vermeld ‘Stagiair(e) Economische Afdeling’ in het onderwerp).Kannai


Inkoper Kannai B.V.

Kannai B.V. is een internationale groothandel gespecialiseerd in de verkoop van Sieraden en Bijoux. Vanuit onze showrooms (in Duitsland, België en Nederland) verkopen wij onze collecties aan juweliers, bijouterieën en modezaken. Daarnaast ontwikkelt Kannai B.V. ook sieraden voor private labels.

Wij zijn op zoek naar een ervaren Inkoper.

De Inkoper gaat na een inwerkperiode als assistent van de huidige inkoper naar o.a. China om sieraden in te kopen. Na gebleke geschiktheid zelfstandig.
De Inkoper is werkzaam vanuit ons hoofdkantoor in Utrecht.

Wat vragen we van je?

 • HBO werk- en denkniveau
 • +/- 3 jaar werkervaring in een soortgelijke (inkoop) functie
 • Vloeiend in Mandarijn en Nederlands, zowel in woord als geschrift. Engels is een pre.
 • Affiniteit met sieraden/mode is een pre
 • Je bent commercieel ingesteld
 • Je hebt goede sociale vaardigheden
 • Reizen naar het Verre Oosten is een onderdeel van de werkzaamheden

Ben jij flexibel, niet bang voor een uitdaging én kun je goed omgaan met ad hoc situaties? Dan ben jij misschien wel de inkoper die wij zoeken!

Herken jij jezelf in deze beschrijving en lijkt het je wat? Stuur dan je motivatiebrief in het Nederlands (t.a.v. Dhr. Tiemann), CV en recente pasfoto naar: info[AT]kannai.nl

Kannai B.V.
T.a.v. Dhr. Tiemann
Krommewetering 71
3543 AM Utrecht


Promotiewerk op Schiphol

Spreek jij Mandarijn? Wil jij graag werken in een dynamische en internationale omgeving als Schiphol? Heb jij affiniteit met luxe producten als drank, delicatessen, consumenten elektronica of parfum & cosmetica? Dan is deze vacature echt iets voor jou!

Mandarijn sprekende salespromoter Schiphol (m/v)

Schiphol is een prachtige internationale omgeving vol vakantiegangers en zakenreizigers. De Duty-free shops zijn voor veel merken dé plek bij uitstek voor de promotie en activatie van premium producten. Elke reiziger op Schiphol neemt wel een kijkje in de shops op zoek naar een bijzondere aanbieding.

Werken achter de douane op Schiphol betekent dat je actief als salespromoter het winkelende publiek benadert en kennis laat maken met jouw producten. Je gaat werken voor dranken, delicatessen, consumenten elektronica of parfum & cosmetica. Uiteraard volg je een product/merktraining zodat jouw verkoopkwaliteiten nog meer worden ontwikkeld en je altijd goed voorbereid aan de slag gaat!

Profiel

 • Je spreekt vloeiend Mandarijn, Engels en Nederlands;
 • Je hebt een volwassen uitstraling en je staat stevig in je schoenen;
 • Je bent commercieel, assertief en communicatief vaardig;
 • Je bent zeer servicegericht en klantvriendelijk;
 • Het werken met targets is voor jou geen probleem maar een uitdaging;
 • Ben je servicegericht en klantvriendelijk?
 • Je bent minimaal drie dagen per week beschikbaar;
 • Je bent bereid te werken op basis van een flexibel 0-uren contract;
 • Je kunt om 06.45 uur ‘s ochtends met het openbaar vervoer op Schiphol aanwezig zijn;
 • Je bent minimaal 8 jaar woonachtig in Nederland;

Wij bieden:

 • Een bijzondere, levendige en internationale werkomgeving;
 • Product/merktraining;
 • Goede maandelijkse beloning en maaltijdenvergoeding;
 • Reiskostenvergoeding op basis van OV;

Herken jij jezelf in het profiel? Solliciteer dan via http://www.promotionpartners.nl/salespromoter-drank-en-delicatessen-mandarijn/ of http://www.promotionpartners.nl/salespromoters-electronics-consumer-goods-schiphol/ of http://www.promotionpartners.nl/salespromoter-parfum-cosmetica-mandarijn/ Uiteraard mag je ook op alle drie de vacatures reageren!

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact met ons op via 020 760 35 16.

Zonder aantoonbare verkoop ervaring heeft het geen zin om te reageren. Een reactie zal derhalve dan ook achterwege blijven.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bedrijfsprofiel Promotion Partners:
Promotion Partners is al meer dan 30 jaar actief in het inzetten en begeleiden van flexwerkers voor (sales)promotie van gerenommeerde merken. Als salespromoter werk je binnen de luxe warenhuizen, speciaal zaken of achter de douane op Schiphol. Je vertegenwoordigt hierbij altijd een merk. Ons portfolio bestaat uit prachtige merken binnen de cosmetica en mode branche.

Naast salespromotie verzorgt Promotion Partners representatieve commerciële hostesses en promoters tijdens beurzen, congressen en events.

De mogelijkheden die wij je kunnen bieden zijn talrijk. Niet alleen kan je via ons werken voor top merken, ook investeren wij in jouw capaciteiten met trainingen en coaching. Zo kan jij je vaardigheden ontwikkelen en halen wij samen de beste resultaten.

Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Kijk op www.promotionpartners.nl of bel ons op 020-760 35 16!


Hier kan uw vacature staan!

Informatie over het plaatsen van een vacature: (eerst even bellen kan ook: 06 512 95516)

Snelle plaatsing - factuur achteraf.
 • Stap 1: stuur uw vacaturetekst per email , liefst in txt of Word. Desgewenst ook uw bedrijfslogo in gif of jpg,
 • Stap 2: de tekst en evt logo worden geplaatst. Gratis extra: melding op twitter.com/geledraak
 • Stap 3: bent u tevreden? dan sturen wij u de factuur per email toe
Verdere informatie:
 • De tekst van een vacature blijft maximaal twee maanden online.
 • Tekstlengte max ca 450 woorden
 • De kosten zijn: 90 Euro (excl. 21 % BTW).
 • Indien u meer informatie wenst, neemt u dan svp contact op met Geledraak.nl, Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord en afgehandeld. U kunt ook bellen: 06 512 95516 (Marilou den Outer)


Introduction (English)

 • Texts will be published here for 2 months maximum.
 • The costs are: 90 Euro (excl. 21 percent VAT).
 • A web-advertisement on this page :
 • Max. length: 450 words
  May include an image (jpg or gif format, max. size 400 pixels wide), f.e. the company logo

 • If you would like to have more information, or if you want to post a text, please send an email to Geledraak.nl or call +31(0)6512 95516 (Marilou den Outer)


De voorwaarden genoemd op deze pagina gelden voor 2014
The conditions as stated on this page account for the year 2014Laatst gewijzigd op: 16-12-2014
reageren op artikelreageren
Advertenties zakelijk

Chinese taalcursussen in bedrijven en organisaties


De China webshop van Geledraak.nl!

plaats uw China vacature op Geledraak!

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb