adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Nederlands initiatief: Chinese taalschool in Beijing
publicatiedatum: 04-04-2007
door: Geledraak.nl

Chinees leren in je vakantie, als onderdeel van die vakantie. Dat is het uitgangspunt van China Inside in Beijing, een initiatief van twee Nederlandse ondernemende vrouwen. De een - Monique Groeneveld - is in Nederland al jaren actief op gebied van China, de ander - Maria Fleuren - leerde zelf diverse talen op haar vakanties. Geledraak.nl was onlangs in Beijing en sprak met Maria.
Een van de troeven van China Inside, zo had het tweetal vooraf al laten weten, is de locatie. Die is inderdaad opvallend. Zowel wat ligging betreft (ten noorden van de Verboden Stad en oostelijk van het merengebied Hou Hai) als qua uiterlijk.

De school is gehuisvest in een voormalig verblijf van een prinses, een sfeervol en rustig ‘hofje’, ofwel siheyuan *) en onlangs ook nog eens piekfijn gerestaureerd.

In de lobby van het aanpalende Hejingfu Hotel vertelt Maria over de opzet van de school. “Vanaf de middelbare schooltijd ben ik, overigens een natuurwetenschapper, geïnteresseerd in andere talen en culturen. Ik heb zelf diverse taalreizen gemaakt naar Spanje en Zuid-Amerika en dat concept beviel uitstekend.
Ik leerde de taal in de praktijk en ik ontmoette veel mensen. Ditzelfde willen we nu aanbieden in Beijing. Daarom zijn we ook zo blij met deze locatie, midden in het gewone leven; wat je ’s ochtend hebt geleerd kun je bij wijze van spreken ’s middags in de praktijk brengen”.

China Inside streeft grote flexibiliteit na. Elke maandag kan worden gestart met een programma. Bv. het starterspakket van een week, waarin twee dagen informatie over taal en cultuur en een uitstapje of bv kookles bij een Chinese thuis. Wie meer taal wil leren, bijvoorbeeld voorafgaand aan een langere China-reis raadt Maria aan twee weken te komen.
“’s Ochtends is er dan 4 uur les, met middenin de week een culturele presentatie waarover in het weekeind een excursie wordt georganiseerd”.

Overigens zijn ook privé-lessen mogelijk. Er worden ook aparte culturele lessen verzorgd, bv taichi en kalligrafie van Chinese karakters. Wie nog meer wil halen uit zijn verblijf in China, kan via China Inside ook vrijwilligerswerk gaan doen. Na een taalcursus kan ondermeer worden gewerkt in een dagverblijf voor gehandicapten in een hutong in Beijing.

Meer informatie zie de website China-inside.com, of e-mail Maria Fleuren / Monique Groeneveld

*) Een siheyuan is een traditionele woning, bestaande uit een of meer binnenplaatsen waaromheen, aan vier zijden, woonvertrekken liggen ('si' betekent hier 4) De siheyuan waarin China Inside is gehuisvest is genoemd naar prinses Gulun Hejing, derde dochter van de Qianlong keizer Qianlong. Het complex is gebouwd in 1752 en heeft in de loop der jaren regelmatig veranderingen onder gaan.

Foto's (© Geledraak.nl) :

interieur lesgebouw
Interieur van en van de gebouwen, met overnachtingsmogelijkheid

priveles
Privéles hoort ook tot de mogelijkheden

Toegang tot binnenplaats
Toegang tot de binnenplaats en leslokalen

Taichi les op de binnenplaats
Taichi-les op de binnenplaats (foto © China-Inside)

Maria Fleuren

Maria Fleuren

 
Gerelateerde pagina's  
Chinees leren links en adressen
Chinees op middelbare scholen
Chinese karakters, tekens, het Chinese schrift
Chinese taal en literatuur overzicht
Chinese taal: inleiding
Promotiecampagne Chinese taal in Singapore
Roep om terugkeer traditionele Chinese karakters
Rubbings
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
Huub 06-04-2007
Een prachtige locatie, sluit helemaal aan bij hetgeen waarvoor de cursisten naar China willen komen. Chinees is natuurlijk een taal die je niet in zo'n korte tijd kunt leren, maar goed dat zullen de meesten zich ook wel realiseren voor ze komen, denk ik.

Kijk ook eens op:
Bijzondere reizen 2013/2014
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing