adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Workshop jiaozi maken Eindhoven succesvol
publicatiedatum: 31-01-2008
door: Geledraak.nl

De workshop Chinese dumplings (jiaozi) maken op 31 januari in Eindhoven was een leuk succes. Onder leiding van Tang Xiaoling maakten de deelnemers kennis met dit typische Chinees Nieuwsjaarsgerecht. Er was vulling van zowel vlees als vegetarisch. Uiteindelijk werden de jiaozi gestoomd, gekookt en in olie gebakken opgegeten. Met een tamelijk pittige saus, en stokjes, vergezeld van groene thee. De workshop werd georganiseerd door Geledraak.nl. Ook het Eindhovens Dagblad besteedde er aandacht aan.
Foto's (Geledraak.nl):
Tang Xiaoling rangschikt jiaozi in een stoommandje


In enkele jiaozi werd een muntje verstopt; wie de jiaozi eet met muntje wacht geluk in het nieuwe jaar.


Drie varianten: onder: gekookt, rechts: gestoomd (in mandje belegd met bananenblad), en links: gebakken
rechtsboven een pittige saus gemaakt van sambal, sojasaus en rijstazijn.

Kijk voor nog veel meer jaozi informatie op de weblog van Kattebelletje (Tip!)

 
Gerelateerde pagina's  
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland deel 1
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
Jeanne Vermeeren 03-02-2008
Heb met veel interesse de krant gelezen en de site. Ik zou graag willen weten of u nog vaker een work shop geeft, ben erg geinteresseerd.
Jannie 31-01-2008
Xiaoling, dankjewel voor je geweldige workshop! Ik heb genoten van je presentatie en van de heerlijke jiaozi.
Het was supergezellig om samen jiaozi te maken.
Ik sluit me aan bij Arie: dit smaakt naar meer :)
Arie van der Horst 31-01-2008
Ik heb zojuist deelgenomen aan de workshop "Jiaozi maken" en dat is uitstekend bevallen. Een gemoedelijke en gastvrije ontvangst, waarbij je nog wat opsteekt over China en z'n cultuur, terwijl je dumplings maakt en bereidt op authentieke Chinese wijze en deze gezamenlijk verorbert onder genot van Chinese thee en het uitwisselen van wetenswaardigheden.
Wat mij betreft hoop ik dat er een vervolg/uitbreiding komt op de workshop, want dit smaakt duidelijk naar meer.

Arie
Theo 30-01-2008
Hoy, leuk initiatief !!! Maak ze bijna elke week wel een keer en heb m'n dochter ook van het nut van deze avond kunnen overtuigen.
Kan ze ze ook een keer voor mij maken i.p.v. andersom.
veel plezier !!!
kattebelletje 17-01-2008
wat een leuk idee! jammer dat ik niet in de buurt van eindhoven woon! happy cooking and happy folding!

Advertenties agenda