adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Stichting EuSino
De Qi van China
Art-Special-Made
Beijing Service Bureau
DimSum reizen
China online reizen
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
Van Verre China reizen
Yunnan Minority Travel
China Minority Travel
Xiahe-Tibet Travel
Hotel Linden, bij DaliIn de spotlights:

Laat de nieuwe website van Azië specialist VNC Asia Travel je inspireren! Nieuwe groepsreizen, individuele reizen, bouwstenen en reizen op maat! www.vnc.nl

Vertaalbureau Sinoledge: voor professionele vertalingen van en naar het Chinees. Gevestigd in Den Haag en Shanghai. Ook voor tolkopdrachten. www.sinoledge.nl.

Nieuw!: Reizen-naar-china.nl Reizen in jouw tempo, langs jouw ideale route in leuke hotelletjes en boordevol verrassende excursies


Chinees leren in 12 lessen met "Zhong Wen, basiscursus Mandarijn Chinees" voor maar
€ 21,25. Met online uitspraakvoorbeelden. Zie chineseschoolholland.nl


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nl / Geledraak.nl (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


TV West-documentaire ’Schaduw van mijn Ziel’
publicatiedatum: 12-10-2011
door: Geledraak.nl

Over Chinezen, Hagenezen en Film TV West zendt op zondag 23 oktober de documentaire ‘Schaduw van mijn Ziel’ uit. De film laat zien hoe Su-Ying en Yilan, twee Chinese Nederlanders, invulling geven aan hun Chinese identiteit. De bijzondere editie van de documentaireserie Westdoc is onderdeel van de viering van 100 jaar Chinezen in Nederland.

‘Schaduw van mijn Ziel’, een documentaire van filmmaakster Mariëtte Faber, speelt zich grotendeels afspeelt in de Haagse binnenstad. Centraal in het verhaal staan de nachtelijke Chinese filmvertoningen die de Kung-Fu-rage veroorzaakten die op zijn beurt, vanaf eind jaren ’60, Nederland jarenlang in zijn greep hield. Veel Haagse bioscopen van weleer zoals Roxy, Royal, Rex, Cineac en Asta, waren toen dé ontmoetingsplaats voor de Chinese bevolking. Dit was ook de plek waar de in Nederland geboren kinderen van Chinese immigranten hun eerste beelden van China zagen. Su-Ying Tjin-Tsai en Yilan Yuen waren twee van die kinderen en zij vertellen in 'Schaduw van mijn Ziel' hun verhaal. Su-Ying: “We wisten hiervoor helemaal niets van China, we hadden er geen enkele associatie bij.”

Su-Ying, Yilan en Laurens
Su-Ying (62) heeft zich haar hele leven ingezet om Chinezen als groep binnen de Nederlandse samenleving op de kaart te zetten. Yilan (33) is via haar fotografie op zoek naar hoe haar Chinese afkomst en familiebanden haar als individu hebben gevormd. Filmoperateur Laurens Kruis (56), die al op jonge leeftijd betrokken raakt bij de Chinese wereld en het nachtelijke Chinese filmcircuit van Den Haag, neemt in de film de rol in van lokale gids.

Uitzending
Westdoc ‘Schaduw van mijn Ziel’ is op zondag 23 oktober vanaf 17:00 elk uur te zien op TV West. Op maandag 24 oktober wordt de film vanaf 11:10 uur elk uur herhaald. Daarna is deze Westdoc terug te zien op de website www.westonline.nl/westdoc.

‘Schaduw van mijn ziel’ is tot stand gekomen met de steun van Culturele Projecten Den Haag en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland. Een trailer en meer informatie over de film is te vinden op de website: www.schaduwvanmijnziel.com:

reageren op artikelreageren
advertenties Ned.-ChinaKijk hier Youtube filmpjes:
Loading...Kijk ook eens op:
China Reisen
Beijing.startpagina.nl
Shanghai.startpagina.nl
Het weer in Beijing