adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Lulu Wang presenteert boek ‘Nederland, wo ai ni’
publicatiedatum: 18-05-2012
door: Guido van Oss

Op 9 juni presenteert Nederlands meest bekende Chinese Nederlander, de schrijfster Lulu Wang, haar nieuwe boek "Nederland, wo ai ni" (Nederland ik houd van jou) . Dit boek verschijnt als 'Book App.' Het boek wordt gepresenteerd door middel van een concert van het Residentie Orkest .

Bij de presentatie hanteert Lulu Wang een aan de smartphone, tablet en e-reader aangepaste stijl: de e-stijl. Wang: "In dit nieuwe tijdperk hebben veel mensen het geduld niet om een dik boek te lezen. Maar mensen lezen graag op een tablet of op hun smartphone." Die nieuwe vorm vereist volgens Lulu Wang dat je je schrijfstijl aanpast omdat het scherm volgens haar de lengte van de zinnen en het aantal woorden dat je kunt gebruiken zou beperken. “Mijn 'Book App' heeft het patroon van een boom. De stam is het hoofdverhaal. Daarnaast zijn er veel verhalen in de zijlijn. Het gaat over mijn eerste cultuurschokken in en mijn verhouding met Nederland.”

Volgen Lulu Wang is aan de ene kant sprake van een gezellig boek, maar aan de andere kant is het een heel serieus boek. “Een voorbeeld: Chinezen eten honden. Je kunt op het woord hond klikken voor een verhaal dat ik speciaal heb geschreven om uit te leggen waarom dat zo is. Je kunt met andere lezers over dit onderwerp communiceren en discussiëren. Mensen die het eten van honden maar raar vinden kunnen dus hun ei kwijt." Daarmee werkt de 'Book App' volgens Lulu Wang niet alleen als leesclub maar ook als integratieplatform.

Schrijfster Lulu Wang

Bij de presentatie van de eerste ‘Book App’ van Wang is er muziek en er zijn veel foto's, onder meer uit de begintijd dat Lulu in Nederland woonde. “Ik heb het Residentie Orkest gevraagd om klassieke muziek van Nederlandse componisten ten gehore te brengen. Dit is prachtige muziek ook al is het niet zo bekend. De muziek is gemaakt door, voor en over Nederland en haar landschap. Er zijn honderden foto’s van Nederlandse en Belgische toeristen gemaakt in China en foto’s van Maastricht, omdat dit boek is gebaseerd op de periode van mijn leven daar.”

Lulu Wang ziet de 'Book App' als een nieuwe vorm van literatuur. “Lang geleden bestond literatuur uit het mondeling doorgeven van verhalen. In de vorm van een 'Book App' kan dat op een nieuwe manier terugkomen. Lezen en schrijven zullen door de digitale technieken waar wij nu over beschikken anders worden dan de afgelopen honderden jaren. Ze hoeven geen eenzame bezigheden meer te zijn, terwijl je alsnog mag kiezen om alleen te zijn tijdens het lezen en schrijven."

De presentatie van het boek "Nederland, wo ai ni" vindt plaats op 9 juni in de Dr Anton Philipszaal in Den Haag door middel van een concert van het Residentie Orkest.

Voor meer informatie zie: http://www.luluwang.nl

 

 
Gerelateerde pagina's  
Acties tegen Spelen vallen slecht bij Chinezen in Nederland
Boek: Het Lelietheater - Lulu Wang
Boek: het Tedere Kind - Lulu Wang
Boek: Seringendroom - Lulu Wang
Lulu Wang steunt aspirant omroep Zenit
Lulu Wang: ‘Mijn taal is een mooi halfbloedje’
Open brief Lulu Wang na bezoek Dalai Lama
Open Brief van Lulu Wang
Schrijfster Lulu Wang blijft zichzelf vernieuwen
reageren op artikelreageren
advertenties Ned.-ChinaKijk hier Youtube filmpjes:
Loading...


Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing