adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Reizen > Touroperators Tip! 
artikel doorsturen  

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
Van Verre China reizen
China Minority Travel
Xiahe-Tibet Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:

Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nl / Geledraak.nl (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Koken en smullen in Chinese kookworkshop
publicatiedatum: 29-11-2012
door: Geledraak.nl

Hollanders wisten het inmiddels al wel: eten is alles voor Chinezen. En Shasha ('dol op koken') Liu prent het de deelnemers aan de kookworkshop bij haar thuis in Nieuwegein nog eens extra in met een bekend Chinees gezegde.'Voor de keizer is het volk de hemel, voor het volk is eten de hemel'. Het Nederlandse volk bij haar aan tafel liet zich onlangs in enkele uren tijd inwijden in de Chinese kookkunsten. Acht gerechten uit verschillende keukens. Met voor ingewijden al bekende gerechten als kipblokjes met pinda's (gongbaojiding), tofu in pikante gehaktsaus (mapodoufu) en wontonsoep, maar ook minder bekende als gefrituurde lotuswortel, heijianiurou (rundvlees in zwarte pepersaus), handgescheurde aubergine, gestoomde parelgehaktballetjes en als nagerecht tapioca in kokosmelk.

In groepjes van twee snijden, hakken, mengen en tenslotte roerbakken, stomen en tot slot natuurlijk: heerlijk opeten.

Hieronder een foto-impressie en het recept van de gestoomde parelgehaktballetjes  




rundvlees heel fijn snijden (tegendraads)


de kunst van het wontonvelletjes vouwen


Gestoomde parelgehaktballetjes (recept zie onder)


mapo doufu in de maak


tapioca in kokosmelk desert

Linktip:
Verzameling Chinese gezegden die met eten te maken hebben (Engels)
Website van Shasha Liu: chinesekookworkshop.nl

Recept:
Gestoomde parel gehaktbal (zhenzhuyuanzi)
Ingrediënten:

Kleefrijst
Zetmeel
1 Ei
Gehakt
Gemberpoeder
Lente ui
Bouillonpoeder
Guoqi bessen
Zout

Bereiding:
Laat de kleefrijst in een kommetje water weken. Snij de lente-ui heel fijn.
Het gehakt, gemberpoeder, lente-ui, zetmeel, ei, bouillonpoeder en zout door elkaar mengen.
Draai hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Doe de kleefrijst in een kommetje en rol de balletjes hier doorheen. De rijst stevig aandrukken.
Leg de balletjes in een stoommandje en doe op elk balletje een guoqi bes.

ca 10 minuten laten stomen.(de rijst gaart vanzelf mee)

reageren op artikelreageren
advertenties Ned.-China



Kijk hier Youtube filmpjes:
Loading...



Kijk ook eens op:
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Blackjack Spelen
Het weer in Beijing