Welkom bij Yunnan Minority Travel

EnglishDutch    

  Sunny in Bai-kleding

Hallo, ik ben Sunny, uw toeristische gids Orchid
Welkom in Yunnan 
 

Introductie
Voorbeeld van een reisbeschrijving
Andere activiteiten
Hoe kom je in Yunnan
Waarom zou u mij als gids boeken
Contact gegevens en landkaarten

        Sunny in Bai-kleding

 Introductie

Hallo, mijn Engelse naam is Sunny. Ik ben gecertificeerd en officieel Engelstalige gids.
Ik woon in Dali en behoor zoals vele van mijn medebewoners in deze streek tot een minderheid. Mijn volk zijn de Bai. Er wonen in mijn deel van de Yunnan provincie nog vele andere minderheden zoals Yi, Naxi, Hui, Mosuo, Hani, Pumi, Lahu, Tibetanen, Lisu, Dai (voor meer informatie over de minderheden in Yunnan
Klik hier). 
Ik kan uw reis organiseren in de hele Yunnan provincie. Ik ben enthousiast, vrolijk en heb een jarenlange ervaring in het organiseren en begeleiden van langere en korte reizen in China en het westelijk deel van Yunnan in het bijzonder. Ik maak soms ook gebruik van een uitgebreid netwerk van collega gidsen.
Graag wil ik uw verblijf hier makkelijker en meer aangenaam maken met mijn kennis van de bewoners en hun gewoontes in dit gebied.
Ik doe mijn best om een zo hoog mogelijke kwaliteit te leveren tegen een vriendelijke prijs.
Bai dames wisselen de laatste nieuwtjes uitHet gidsen is in het Engels. 

Het klimaat van het westelijke deel van de Yunnan provincie is zeer divers. In Kunming lijkt het altijd lente. In Dali is het ondanks de hoogte (ruim 1950 meter) een stuk warmer, met soms een verkoelende bries. Dit komt door het prachtige Erhai meer waar het aan ligt en de situering aan de voet van de ruim 4000 meter hoge toppen van het Cangshan gebergte.
In Lijiang (op een hoogte van ca. 2200 meter) kan het zeer warm zijn met koele avonden. In Zhongdian (ook wel Shangri-La genoemd) kan het (hoogte 3200 meter) nog warmer worden maar Yi meisjes in de omgeving van Lijiangmet nog koelere avonden en nachten. Het ligt dan ook tegen Tibet aan in de uitlopers van de Himalaya. In het zuidelijke deel van Yunnan komen subtropische tot tropische temperaturen voor.

Yunnan is ook in de winter erg mooi en niet koud afgezien van de hoge gebieden. Al In januari tot in maart staan langs de wegen overal de bomen in bloesem, er ligt sneeuw op de hoge bergtoppen en in het zuiden van Yunnan kan het zelfs al echt warm zijn. 

Je kan in Dali, Lijiang en Zhongdian schitterende trekkings maken, vele bezienswaardigheden bezoeken, kleurrijke markten en boeddhistische tempels bezoeken en kennis maken met de
verschillende volkeren van Yunnan.
Er is in dit deel van Yunnan zo veel te zien. Laten we afspreken; ik doe suggesties en u maakt een keuze. 

 

 Voorbeeld van een reisbeschrijving van 5 dagen in Yunnan

Onderstaande beschrijving is maar een greep uit vele mogelijkheden. Er zijn nog veel meer bezienswaardigheden die niet onder doen voor degene die hier worden genoemd.

Dag 1
Na aankomst ’s ochtends in Kunming wordt u afgehaald van het vliegveld en per auto brengt u een bezoek aan het “Stone Forest”. In de avond, na het diner, wordt u begeleid naar het station waar u op de slaaptrein stapt voor uw transfer naar Dali. In de ochtend haal ik u af van het station en per auto rijden we naar uw hotel in de oude stad Dali.

Dag 2
Na het ontbijt kunnen we bijvoorbeeld de beroemde ”Drie Pagoden” van de Chong Shang Tempel bezoeken.
Daarna rijden we naar Xizhou. Een oud Bai stadje met nog authentieke huizen. Hier bezoeken we de boeren markt, wandelen rond en bezoeken een oud huis met diverse binnenplaatsen.
Na Xizhou rijden we naar het traditionele boeren dorpje Zhoucheng.
Terug in Dali moet u natuurlijk ook Dali zelf gaan verkennen.
´s Avonds, na het diner, kunt u zich vakkundig laten masseren door de beroemde doofstomme masseurs of een schitterende voorstelling bijwonen over de minderheden van Yunnan.

Dag 3
Na een vroeg ontbijt vertrekken per auto naar Lijiang. Het is een drie uur durende tocht, maar we rijden door een prachtige natuur en u kunt de mooiste foto´s maken. Rond het middaguur komen we aan en na inchecken in het hotel gaan we lunchen. Na de lunch rijden we naar het dorp Baisha. Een grote kans dat de legendarische kruidendokter Dr. Ho ons staat op te wachten om u uit te nodigen voor een kopje kruidenthee. We lopen we naar een tempel met oude fresco’s (neem een zaklamp mee). Baisha is de voormalige hoofdstad van het Naxi Koninkrijk.Dr. Ho in Baisha 
Black Dragon PoolWe wandelen naar een Naxi boeren dorpje.
Als we genoeg tijd hebben bezoeken we in Lijiang ook het beroemde “Black Dragon Pool Park”.

’s Avonds bezoeken we een voorstelling van oude Naxi muzikanten of bezoeken we de voorstelling van muziek en dans in het Dongba paleis.
Na de voorstelling moet u natuurlijk door de oude stad gaan dwalen.

Dag 4

Vanmorgen, voordat we vertrekken naar de “Tiger Leaping Gorge”, trakteren we ons zelf op een Naxi sandwich. En er is maar één plek in Lijiang waar die zo lekker is dat je zou willen dat je er meer dan één kunt eten.
We rijden in twee en een half uur naar de kloof en bewonderen daar de natuur. Hier perst de Jinsha Jiang (betekent: Gouden Zand rivier, ofwel de bovenloop van de Yangtze) zich door een nauwe kloof.Songzanlin klooster in Shangrila
Na de gorge rijden we in drie uur naar Zhongdian (vaak Shangri-La genoemd).
Na het diner kunt u nog wat in de oude stad rondwandelen en misschien wilt u meedoen aan de Tibetaanse volksdansen op het centrale plein.  

Dag 5
Vandaag bezoeken we het boeddhistische Songzanlin klooster en
bezoeken we een Tibetaanse dorp.
We wandelen nog wat door de oude stad en kopen nog wat souvenirs.

Dag 6
Na het ontbijt rijden we naar het vliegveld waar wij afscheid van elkaar nemen.
U vliegt naar Kunming waar u om 11.00 uur aankomt.
Uiteraard wordt u in Kunming weer opgevangen en begeleid naar uw hotel of aansluitende vlucht.
 

 Andere activiteiten

Ik kan u gidsen in een bepaalde plaats (bijvoorbeeld  Kunming, Dali, Lijiang, Zhongdian, Deqin, Jianshui, Jinping, Laomeng, Yuanyang, Baoshan, Simao, Tengchong, Ruili of een plaats in Xishuangbanna met als hoofstad Jinghong), of samen met u, een reisplan maken die deze plaatsen/regio's met elkaar Rijst terrassen in Yuangyang in de vroege ochtendverbinden.

Op de meeste trajecten is het aan te bevelen om met de auto te reizen. Op verzoek kan ik een auto met chauffeur organiseren. De prijs is ca. 600 Rmb per dag voor 2 personen, alles inbegrepen. Genoemde prijs is afhankelijk van merk en type van de auto, de afstand die moet worden afgelegd (inclusief de terugweg), de periode van het jaar en is gebaseerd op de omgeving van Dali. Als u naar andere plaatsen wilt rijden (Kunming, Jianshui, Yuanyang, Baoshan, Zhongdian), of de auto met chauffeur voor langere periode wilt gebruiken, bijvoorbeeld voor een week, kan ik u een prijsopgave geven. Aangezien de meeste chauffeurs geen Engels spreken kan ik ook voor een gids zorgen die Engels, Chinees en de locale taal spreekt.

Ik organiseer ook dag- of tweedaagse tochten per auto naar plaatsen waar nauwelijks toeristen komen, maar die nog zeer traditioneel zijn.
We kunnen ook gaan fietsen, paardrijden of een boottocht maken.

Ik organiseer trekkings in de omgevingen van Dali, Lijiang, Zhongdian and Jinghong. Sommige trekkings organiseer ik samen met
Basecamp Travel. De trekkings van deze lokale en professionele organisatie zijn zwaarder en gaan door gebieden waar zelden een vreemdeling komt. Voor dit soort trekkings gelden andere tarieven.

Indien nodig kan ik assisteren bij het verlengen van uw visum voor China of het aanvragen van een visum voor een ander land in Azië (zoals Laos, Vietnam, Thailand) als u al in China bent.

 Hoe kom je in Yunnan

Er zijn veel mogelijkheden:Yi vrouw in de bergen bij de Jinsha Jiang

Vliegen vanuit Nederland
naar Kunming (hoofdstad van de Yunnan provincie)
of via Guangzhou, Hong Kong, Beijing of Chengdu naar Kunming

Vliegen vanuit Kunming naar Dali, Lijiang en Zhongdian
Dagelijks naar Dali-city (Xiaguan), Lijiang en Zhongdian.

Bus vanuit Kunming naar Dali
Elk uur naar Dali met de (local) bus, duur ca. vijf uur.
Je kunt in Kunming ook een expres bus nemen, die rijdt ook elk uur en de reisduur is ca. vier uur.

Trein vanuit Kunming naar Dali
Iedere avond vertrekt een slaaptrein vanuit Kunming naar Dali. De volgende ochtend kom je aan in Dali city (Xiaguan).

Van Dali naar Lijiang en Zhongdian
De gebruikelijke route van Dali naar Lijiang en Zhongdian is over de weg.

Als u van mijn diensten als gids gebruik maakt zorg ik voor het transport en haal ik u natuurlijk af van trein, bus of vliegveld.

 Waarom zou u mij als gids boeken

De voordelen om mij als uw gids en reisbegeleider te boeken zijn:
·     Ik ben hier opgegroeid en kan u vertellen over de diverse gebruiken en gewoontes van de verscheidene volkeren.
·     Veel vrijheid bij o.a. het bepalen van de route en te bezoeken bezienswaardigheden.
·     Ik spreek natuurlijk Chinees, de lokale dialecten (o.a. Bai) en Engels. Ik kan u helpen bij allerlei taalproblemen o.a. bij het
      doen van aankopen.
·     Ik organiseer en begeleid al vele jaren voor een aantal Nederlandse reisorganisaties en heb ervaring met de Westerse manier van
      leven.
·     Vanzelfsprekend ben ik goedkoper dan welke Nederlandse of Belgische reisorganisatie dan ook. 
      De kosten voor mijn reisbegeleiding zijn per dag 450 Rmb voor 1-2 personen, 550 Rmb voor 3-4 personen, 650 Rmb voor 5-15
      personen. In deze prijzen zijn mijn maaltijden en accommodatie inbegrepen. 
      Voor trekkings is het tarief 450 Rmb voor één persoon per dag. Voor elk persoon meer is 75 Rmb extra per dag.
1 euro is
      ongeveer 10 Rmb.
·     De bijkomende kosten voor vervoer, accommodatie, entree en maaltijden zijn erg laag, in sommige gevallen extreem laag. Als u
      gebruik maakt van mijn diensten en begeleider dan kan ik het plaatselijk vervoer (bus, vliegtuig, trein of eigen auto), de
      accommodatie (van 1 tot 5 sterren*) en tickets voor entrees en entertainment tegen kostprijs voor u regelen. In andere woorden,
      Ik reken hier geen extra kosten voor.

.     In China is het normaal om toeristen naar speciale winkels voor toeristen te leiden voor commissie, ik doe dat niet.
·     Voor het geval u uw vakantie in een ander deel van China wilt voortzetten kan ik u misschien ook daar begeleiden of ik kan één
      van mijn gewaardeerde collega's vragen u te begeleiden.
·     U betaalt pas na afloop. In sommige gevallen kan ik u om een voorschot vragen. Alleen vliegtickets dienen vooruit te worden
      betaald.
* Indien u mij uw hotels laat bepalen wees u zich ervan bewust dat ik niet alleen uw hotel op het aantal sterren kies, maar ook op een aantal factoren zoals, een
  centrale locatie, architectuur van het hotel in de stijl van de minderheid waar u verblijft, ervaring met westerse gasten, enzovoort.
 

 Contact gegevens

U kunt e-mailen of bellen in het Nederlands of EngelsKaart van China

Tot ziens in Yunnan
Bye, bye

Sunny
Yunnan Minority Travel
Dali, Yunnan, China

Telefoon +86 138 872 317 54
E-mail    
YunnanMinorityTravel@gmail.com
deze site heeft het adres www.geledraak.nl/html/page1920.html

Laatste update: woensdag, 15 april 2011


Mijn site in het Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans is:
www.YunnanMinorityTravel.com 

 

 

                                                                       

                                                                                Kaart van de Yunnan provincie

                                              Kaart van de Yunnan provincie

                   

Welcome to Yunnan Minority Travel                                                                    

EnglishDutch
Sunny in Bai clothes

Hi, I am Sunny, your tour guide! Orchid
Welcome in Yunnan 
 

Introduction
A 5-days sample itinerary
Other activities
Getting to Yunnan
Advantages point by point
                                     Contact information and maps
 

 Introduction

Hello, my English name is Sunny. I am a certified and licensed English-language tourguide.
I live in Dali, Yunnan province and belong, like many of the inhabitants of this region, to a minority. My people are the Bai. In the western part of the Yunnan province there are many other minorities like the Yi, Naxi, Hui, Mosuo, Hani, Pumi, Lahu, Tibetans, Dai, Lisu to mention but a few (for more information about the minorities in Yunnan
Click here).
If you want I can organize your travel in the western part of Yunnan province. I am enthusiastic, cheerful and I have many years of experience in organizing and guiding of long and short-term travel in China, and the western part of Yunnan in particular. Sometimes I use my extensive network of colleagues. Please let me help you to make your stay more comfortable and pleasant with my knowledge of the inhabitants and their culture in this area. I do my best to deliver a high quality service at a friendly price - and, of course, I speak English.
 

The climate in the western part of Yunnan is both diverse and changeable. In Kunming it always feels like Spring. In Dali it is, despite of an altitude of 1950 metres, it is mostly warmer, but sometimes there is a cool wind. This is because Dali's location between beautiful Lake Erhai and the Cangshan mountains, rising to a height of 4200 metres (1300ft.). Bai ladies talking about the latest news
In Lijiang, located at an altitude of about 2200 metres, it may be quite warm in the daytime, but the evenings soon turn chilly. In Zhongdian (also called Shangri-La) the sun may be even stronger, but because of the town's altitude of 3200 metres, close to Tibet and the Himalayas, warm clothing is advised for evenings and nights.Yi girls in the mountains near Lijiang The Southern part of Yunnan have sub-tropical to tropical temperatures.

Yunnan is also very beautiful in wintertime and not cold. Already in January the trees are full of flowers, sometime snow on the mountain tops and in the south of Yunnan it can be already very warm.
 
There are splendid possibilities for trekking around Dali, Lijiang and Zhongdian, opportunities to visit many places to interest, vibrant local markets and Buddhist temples and monasteries and meet many of the colourful minorities of Yunnan.

There is just so much to see in this part of Yunnan...
Lets make a deal: I will give you my suggestions, and you will make your own choices.
 

 A 5-days sample itinerary in Yunnan

What follows is just one of many possibilities. There are more places of interest than can possibly be mentioned in the available space.

Day 1
After your flight from Hong Kong arrives in the morning you will be picked up at Kunming airport by a guide. She will guide you throughout the day.
Your first stop will be the Stone Forest, after which you will go to Kunming city for a good dinner. You will be taken by car to the train station, in time for the night train to Dali. Accommodation will be what is known as "soft sleeper" (4 beds to a compartment).  

Day 2
In the morning, I will meet you at Dali (Xiaguan) station, and from there we will go by car to your hotel in Dali Old Town.
After breakfast we will visit the following:
·     The Three Pagodas, part of Chong Shen Monastery. There is no need to go inside because one has a better view from outside
      and is able to take pictures of the pagodas and, by the way, the tickets are expensive.
·     The Bai minority farmers' market and old houses at Xizhou. Xizhou is an old town with much traditional architecture and old
      courtyard houses.
·     A Bai village - Zhouchen - a small traditional farming village.
Back in Dali of course you will want to do some sightseeing on your own.
In the evening, after dinner, it is possible to have a professional massage by the famous hearing impaired masseurs, or perhaps you may wish to go and watch a splendid Yunnan minority show.

Day 3
After an early breakfast we leave Dali and go by car to Lijiang. The drive takes about three hours, but we can enjoy the beautiful scenery on the way, and there are many photo opportunities. (Have your cameras at the ready!) Around noon we check into our hotel and then go to lunch. Following this, we drive to Baisha. There is a big chance the legendary herb doctor Dr. Ho is waiting for us to invite you for a cup of herb tea. We walk to an old temple and have a look at ancient frescos (take a flashlight with you). Baisha is the former capital of the Naxi Kingdom. Dr. Ho in Baisha 
Black Dragon PoolAnother walk to a Naxi farming village follows.
If there is enough time we can visit the famous Black Dragon Pool Park in Lijiang.


In the evening we can listen to a concert of Naxi musicians (senior citizens, all of them), or enjoy a performance of traditional Naxi music and dance at the Dongba palace.
After the show don't miss the chance to look around the old town!


Day 4
Before we set off for the Tiger Leaping Gorge, you may wish to treat yourself to a Naxi sandwich. There is only one place in Lijiang where this kind of sandwich is so tasty that you wish you could have more than one.
Our drive to the gorge will take two and a half hours, during which we will be able to admire the beautiful scenery. It is here that the Jinsha Jiang (meaning "Golden Sand River"), the name for the upper reaches of the Yangtze, has cut a narrow gorge through the mountainside.Songzanlin monastery in Shangrila
Leaving the gorge, a three-hour drive will take us to Zhongdian (often called Shangri-La).
After dinner, we have time to walk around the old city, and perhaps join in the Tibetan dancing in the main square.

Day 5
Today we visit the Buddhist Songzanlin monastery (located outside the city itself) and a Tibetan village, after which we return to the old town of Songzanlin itself, where we can have a pleasant stroll and perhaps buy some souvenirs.
 

Day 6
After breakfast we drive to the airport - and say our goodbyes. You take the plane to Kunming, where you will arrive at 11 am.
Naturally you will be met by one of my colleagues and escorted to your hotel or connecting flight.
 

 Other activities

I shall be happy to act as your guide in (for example  Kunming, Dali, Lijiang, Zhongdian, Deqin, Jianshui, Jinping, Laomeng, Yuanyang, Baoshan, Simao, Tengchong, Ruili or any place in tropical Xishuangbanna, with Jinghong as capital), or on a tour throughout all these places. Rice terraces in Yuanyang in the early morning

To most places it is advisable to drive with private car. I can arrange a car for you with driver. The price for a car with driver is about 600 Rmb per day all in for 2 persons. The mentioned price depends on the brand and type of the car, the distance the driver have to drive (and the way back), the period of the year and is based on driving in the Erhai lake- and Dali area. If you want to go to other places (Kunming, Jianshui, Yuanyang, Baoshan, Zhongdian), or rent a car for a longer period - for example a week - prices are on demand. Because most drivers don't speak English, I can arrange a guide who speaks English, Chinese and the local language.

I organize one or two days tours by car to small minority villages where only a few tourists go, but this villages a very traditional.

We can go biking, horse riding or make a boat tour - or tailor a programme to your very own interests.

I organize trekkings around Dali, Lijiang, Zhongdian and Jinghong, either alone or in cooperation with
Basecamp Travel. The trekking trips of this local professional organization are graded from moderate to strenuous and often traverse areas where local people seldom see foreigners. Special rates apply for this kind of trekking.

I can assist by renewing your visa for China, if required, or apply for visa for other Asian countries (as Vietnam, Laos, Thailand) when you are already in China. 

 Getting to Yunnan

There are many possibilities:Yi woman in the mountains near the Jinsha Jiang river

Flight from Europe
to Kunming (capital of Yunnan province)
or via Guangzhou, Hong Kong, Beijing or Chengdu to Kunming

Flight from Kunming to Dali, Lijiang and Zhongdian
Dayly to Dali (Xiaguan), Lijiang and Zhongdian.

By bus from Kunming to Dali
Every hour to Dali with (local) bus, duration about five hours.
You also can take an express bus in Kunming. Also every hour, duration about four hours.

Train from Kunming to Dali
Every evening at least one night train (with both hard and soft sleeper compartments) leaves Kunming to Dali. You will arrive the next morning.

From Dali to Lijiang and Zhongdian
The usual route from Dali to Lijiang and Zhongdian is by car or bus.

As your guide I will take care of all your transportation requirements, and of course I will meet you at the train or bus station or airport.
 

 Advantage point by point

There are many advantages to choosing me as your tour guide:
·     I grew up in this beautiful part of China and can tell you everything about culture, local customs and habits of the many minority.
·     You will have much freedom of choice when it comes to deciding your preferred route and places of interest.
·     In addition to Mandarin Chinese, I am fully conversant with some of the local dialects, such as Bai, as well as English. Because
      of this, I can help you with all kinds of language challenges, to mention bargaining as just one example, when you wish to buy 
      something.
·     I have been a tour guide for a number of European travel organizations in and around Dali for many years, and I am familiar with
      the Western ways of life and Western expertations.
·     Of course, my fees are much lower than those of charged by European tour operators. My rates are per day 450 Rmb for 1-2
      persons, 550 Rmb for 3-4 persons, 650 Rmb for 5-15 persons. Prices are all in (incl. guide meals and accommodation).
      For trekking the rate is 450 Rmb for individual travellers per day, with 75 Rmb for each additional person. 
 
      1 Euro will buy approximately 10 Rmb.
·     All additional costs for transportation, accommodation, entrance fees and meals are fairly low, in some cases extremely so. 
      In case you decide to use my services as your tour guide, I am able to arrange all your local transportation (bus, plane, train or
      car), accommodation (from 1 to 5 star hotels, at your choice*), plus entrance fees and tickets for entertainment events - at cost. 
      In other words, no additional fees will be calculated.
.     However it is normal in China to lead tourists to tourist shops for commission, I don’t do that.
·     In case you wish to extend your holidays to other parts of China, I am able to help you, by either going with you myself or 
      recommending one of my trusted colleagues.
·     Flight tickets must be paid in advance, all other charges are payable after arrival. In some cases I ask you to pay an
      instalment.
* Please keep in mind when you let me choose your hotel, I don't choose your hotels only based on hotel stars, but on many factors as well, for example
  location of the hotels, architecture of the hotel in the style of the minority of that region, experience in serving Western guests, and so on.


 Contact information and maps

You may send me an e-mail or phone me in either English or Dutch.Map of China

I hope to see you in Yunnan soon!
Bye for now!

Sunny
Yunnan Minority Travel
Dali, Yunnan, China

Phone  +86 138 872 317 54
E-mail  
YunnanMinorityTravel@gmail.com
Internet http://www.geledraak.nl/html/page1920.html

Last update: Wednesday, April 15 2011

My site in English, Dutch, French, German and Spanish language is:
www.YunnanMinorityTravel.com  


 

 

                                                    Map of Yunnan province

                             Map of Yunnan province