adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Reizen 
artikel doorsturen  

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Visum / Reisdocumenten

Visumafhandeling door derden

Voor reizen naar China is in alle gevallen een visum vereist (met uitzondering voor transitpassagiers Beijing, Shanghai  Guangzhou,Chengdu, Chongqing, Dalian, Shenyang zie onder). Naar Taiwan is een visum vereist alleen als het verblijf langer duurt dan 30 dagen en voor Hong Kong (korter dan 3 maanden) is geen visum nodig. Naar Tibet reizen is alleen mogelijk in groepsverband, aldus de Chinese ambassade, onder verwijzing naar reisbureau's. Ook is er een speciale permit nodig voor Tibet.

Sponsored link
Goed voorbereid op reis naar China?
Kijk in Geledraak China webshop Zaiton.nl voor: tweetalige plattegronden, taalgidsjes, reisgidsen en meer.


China:
Visa worden afgegeven in het Chinese Visa Application Center aan de Rijswijkseweg 60, Ortelgebouw, 6e etage, Den Haag, Tel: 0031-70-2629150 . (NB dit is het adres per 2011!, dus niet langer de Willem Lodewijklaan in Den Haag) . Kijk voor details en tarieven op de website van het Chinese Visa Application Center of de website van de Chinese ambassade.

Nodig:
Paspoort (dat bij het verlaten van China nog minstens 6 maanden geldig dient te zijn), een kleurenpasfoto en een ingevuld en ondertekend aanvraagformulier.

Niet gepubliceerd, maar volgens visumbureau's wel in de praktijk ingevoerde nieuwe eis per 1-12-2011: voor toeristenvisa moet ook een vluchtschema en hotelboeking(en) worden overlegd.

Uw paspoort dient bij het verlaten van China nog minstens 6 maanden geldig te zijn. U kunt een visum voor 90 dagen aanvragen (nb de verblijfsduur ) . Zodra het visum in het paspoort is gestempeld, dient u binnen drie maanden China binnen te reizen (de duur gaat pas bij aankomst in China in).

Kijk voor de meest actuele informatie altijd op de site van het Chinese Visa Application Center of van de de ambassade zelf..

Wie nog wel naar het oude adres Willem Lodewijklaan 10 Den Haag moeten gaan voor een visum zijn Nederlandse paspoorthouders die een verblijf langer dan 90 dagen in Hong Kong willen aanvragen, diplomaten, en Chinezen die bijvoorbeeld een nieuw paspoort nodig hebben. ook voor legalisaties etc blijft de Willem Lodewijklaan het vaste adres.  

Speciale vragen
over visa? Stel  ze op het Forum van geledraak.nl daar zijn veel ervaringsdeskundigen actief.

Visum verlengen in China kan meestal op het plaatselijke PSB (Public Security Bureau). In Beijing: Exit & Entry Administration Office of the Beijing PSB: No.2 Andingmen East Str. in Dongzhimen. Noordoost Beijing.

Transitpassagiers: visumvrij 72 uurs-bezoek

Passagiers die op Beijing International Airport, Shanghai Pudong Airport, Shanghai Hongqiao Airport, Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Dalian en Shenyang Airport landen voor doorreis naar een ander land (en daar ook een vliegticket en evt visum voor kunnen overleggen), kunnen een 'Transit Without Visa' aanvragen op die luchthaven. Dit geeft recht op max 72 uur verblijf. Dit geldt voor passagiers uit 51 landen, waaronder ook Nederland en België.(voor actueel nieuws zie oa de website tripadvisor)

Taiwan:
Taipei Representative Office, Van Stolkweg 23, Den Haag, tel. 070-346 9438.  Voor verblijf tot 30 dagen is geen visum vereist. Paspoort dient min. 6 maanden geldig te zijn. De Republic of China ROC heeft een uitgebreide Nederlandstalige website.

Visumafhandeling door derden
Sommige touroperators bieden als extra visumafhandeling aan. Dat bespaart een heen- en terugreis naar Den Haag. Ook zijn er gespecialiseerde bedrijven die de afhandeling kunnen verzorgen.

Sponsored link
hier kan uw tekst staan! Vraag naar de voorwaarden


Tekstadvertentie
Goed voorbereid op reis naar China, Taiwan of Hong Kong?
Kijk in Geledraak China webshop Zaiton.nl voor: tweetalige plattegronden, reisgidsen, taalgidsjes, reisgidsen en meer.
Yilu ping'an - ofwel 'goede reis'!Laatst gewijzigd op: 10-3-2015
 
Gerelateerde pagina's  
Chengdu: 72-uurs visum mogelijk
Links: ambassades, verenigingen, stichtingen, expat
Max. 72 uur in Shanghai zonder visum
Visum bepalingen naar China aanzienlijk verscherpt
Visumaanvraag China niet meer bij Chinese ambassade
Voor het eerst naar China: bezienswaardigheden, en praktische tips
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
qun fang 20-01-2012
Rob, ik ben ermee bezig. Begin februari is die beschikbaar.
Rob Verstraaten 18-05-2010
Voor afstudeerstage ben ik vanaf afgelopen februari (samen met een studiegenoot) in Jiangmen, China. Het bevalt super! heb voor mijn reis veel aan de Geledraak site gehad en wil hier mijn aanvulling over de visa's plaatsen.

Zelf had ik geen visa in Nederland geregeld. De eigenaar van de stageplaats is ook medelander en adviseerde me gewoon in Hong Kong een visa te halen. Je gaat daar naar Fred's visa service (verdieping 10 in Chunking Mansion (Tsim Sha Tsu eiland)) Na het overhandigen van paspoort, pasfoto en 600HKD (ongeveer 60 euro) krijg je na 1 dag een 90 dagen double entry visum.

Heel gemakkelijk en snel. In Nederland had ik mijn reisdocumenten en een hele stapel formulieren moeten invullen voor een 90 dagen visum.
Ben vorige week terug gegaan voor mijn nieuwe visum, weer even makkelijk. Binnen een dag een visum voor 90 dagen multi entry!

Wat ik nog wel op deze site mis is de informatie voor het aanvragen van een NL visum voor Chinezen die op bezoek willen komen. Heb al wat info gevonden maar zou erg handig zijn als dit ook op de Geledraak site vermeld zou staan.
Groeten, Rob.

Advertenties reizen

Kijk hier Youtube filmpjes:
Loading...


Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Nieuwste inburgering Nederland voor Chinezen, volg de e-learning cursus benodigd voor de inburgering (MVV). De e-learning cursus is geheel up-to-date met het nieuwe inburgeringsexamen. Interesse? Ga naar dutchmvv.com

Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing