China Minority Travel (CMT) organiseert originele individuele reizen door (Zuid) China. Een culturele trip naar de kleurrijke marktplaats Dali? Liever naar de hemelshoge rijstterrassen van Yuanyang? Op zoek naar een bijzondere trekking? We kunnen het allemaal voor je regelen. Voor families, jong en oud, stellen, soloreizigers en groepen maken we graag een mooie reis afgestemd op je eigen wensen en tijdschema. Als je met ons meegaat krijg je een expert advies en uitstekende persoonlijke service.

 

Wij boeken geen internationale vluchten maar zodra je in China bent aangekomen kunnen wij verder alles regelen. Meestal kom je aan in Beijing, Shanghai of Chengdu. In deze (en overige) steden van China kunnen we hotels, transfers en excursies regelen.Wij kunnen een leuke en boeiende reis door heel China voor je organiseren en zijn gespecialiseerd in Zuid China en Tibet.

Bekijk ons interessante aanbod van China reizen met mooie foto's

Wie zijn wij?

China Minority Travel (CMT) is gevestigd in Dali, in het zuidwesten van China in Yunnan. Tourmanager is Henriëtte Buist. Zij woont en werkt al bijna 20 jaar in Dali, reist regelmatig en kent daarom de mooiste plekjes.

We organiseren individuele trips die op aanvraag worden gemaakt. Je bepaalt zelf wanneer je aankomt en vertrekt en je reis wordt dus zo lang of kort als je wilt. Vertel ons je wensen en wij maken een voorstel. Dat is niet anders dan anders, dat doen wel meer organisaties. Echter, veel Nederlandse reisbureaus besteden hun klanten uit aan een groot Chinees reisbureau dat vaak niet veel verder komt dan een standaardreis met bijbehorende standaardgids, -verhalen en de verplichte winkelbezoeken. Wij proberen zoveel mogelijk originele reizen aan te bieden en daarom werken wij met individuele lokale mensen die net als wij zelfstandig zijn en het gebied waar ze werken en wonen goed kennen. Daardoor zijn wij goed geinformeerd over de laatste veranderingen en nieuwste initiatieven, erg handig omdat in China de tijd ook niet stil staat!

Kijk op onze interessante website met mooie China foto's

Allereerst willen we graag de aandacht vestigen op het mooiste hotel in Dali: Jim's Tibetan Hotel

Kleinschalig boutique hotel met kleurrijke, nette en sfeervol ingerichte kamers. Vanaf 300 RMB/ 37 euro incl ontbijt voor een 2persoonskamer. Ook zeer geschikt voor families met 3 en 4 persoonskamers. Tevens interessante en inspirerende niet toeristische dagtrips rond Dali met Nederlandse gids.

Jim's Tibetan Hotel foto's

Niet toeristische dagtrips rond Dali

 

RONDREIS 2 WEKEN ZUID CHINA

 

Groene rijstterrassen en sneeuwbergen

 

Als je de mooiste plekjes in Zuid China wilt zien en je wilt je beperkte tijd optimaliseren dan raden we je de deze trip aan. Het is een kleurrijke reis zowel qua cultuur als natuur omdat je vele diverse volken en landschappen zult zien. De voorbeeldreis begint in Hong Kong maar kan ook beginnen in Beijing, Shanghai, Chengdu, Kunming of andere Chinese steden. In alle steden kunnen we hotels, transfers en excursies regelen.

 

Globale route: Kunming-Dali-Lijiang-Shangrila-Guilin-Yangshuo-Pingan rijstterrassen

 

Stuur ons een e-mail als je meer informatie wilt: chinaminoritytravel@gmail.com

 

TREKKINGS IN YUNNAN

 

Lijiang- Lugu Lake- Baoshan Stone City: hoge bergen, diepe valleien (5 daagse trek) Kunming, Dali, Lijiang, Shangrila

Deze trek gaat dwars door het afgelegen maar indrukwekkende bergachtige noordoosten van Yunnan. In 5 dagen loop je van Stone City naar Lugu lake of omgekeerd. Je loopt op kleine bergpaadjes en halverwege steek je de Yangste rivier over. Je verblijft in kleine boerendorpen bij lokale families thuis zoals de Naxi, Mosuo en Pumi.

De natuur is imposant en het landschap verandert continu. De mensen hier zijn oprecht vriendelijk en gastvrij. Er komen tot nu toe niet veel toeristen in dit gebied en daarom zal deze trek een onvergetlijke authentieke ervaring zijn voor iedereen die hem loopt!

Zuid China trekkings

Lijiang trek Tiger Leaping gorge

Lijiang trek Lashihai en Wenhai

Xishuangbanna trekkings: lichte trek en gemiddelde trek

 

RONDREIS 7 dagen hoogtepunten Yunnan

Hoge bergen en kleurrijke volken: Kunming, Dali, Lijiang, Shangrila

Als je de mooiste plekjes in Yunnan wilt zien en je wilt je beperkte tijd optimaliseren dan raden we je deze trip aan. Onderweg zie je diverse volken en afwisselende landschappen. Via Kunming reis je langs het relaxte Dali met zijn kleurrijke markten, naar Lijiang met zijn houten huizen en kanaaltjes en naar het Tibetaanse Zhongdian met zijn imposante klooster.

 

China hoogtepunten rondreis

Steden in China

Guizhou reis

 

 

Karstgebergte en rijstterrassen

Trips rond Guilin, Yangshuo, Pingan & Guizhou

Het gebied rond Guilin en Yangshuo is schitterend en zeer geschikt voor o.a. families met kinderen. Een fietstocht dwars door de rijstvelden en een boottrip over de Li rivier met prachtige uitzichten op het karstgebergte zijn een paar voorbeelden van dingen die er te doen zijn in de omgeving. Meer naar het noorden kun je de indrukwekkende rijstterrassen en traditionele houten dorpen van de Dong en Zhuang volken bewonderen. Vanaf hier kun je ook een prachtige reis maken naar het minder bekende Guizhou met zijn verschillende Miao volkeren. In april vieren zijn hun nieuwjaar en dragen ze hun meest spectaculaire kleding.

We hopen dat je nieuwsgierig bent geworden naar onze China reizen. Stuur ons een e-mail als je meer informatie wilt: chinaminoritytravel@gmail.com

Niet toeristisch Yunnan

Laat je verrassen door de oude koopmanshuizen van Heijing en de aparte rostformaties van gele aarde rond Yuanmou of ga terug in de tijd door de oude thee karvaanroute te volgen rond Shaxi en Nuodeng. Voor de liefhebbers van kleurrijke markten hebben we reizen naar de maginfieke rijstterrassen in Yuanyang.