adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Nieuws over China 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnanIn de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Media en weblogs over China

Chinese media (Engelstalig)

Taiwanese media (Engelstalig)

Westerse media over China en Taiwan

Weblogs van Nederlanders en Belgen in China

Websites en weblogs vanuit Nederland

Media met China specials

Zakelijk nieuws

Zakelijk nieuws Nederland-China

Zoekmachines

Chinese media (Engelstalig)


Medialinks Taiwan (Engelstalig)

 • TIP! Een aardige verzameling nieuwtjes uit lokale media, verzameld in Taiwan Today
 • Taiwan News, Engelstalig
 • Taiwan Headlines - Engelstalig , door de Taiwanese overheid, ma-vrij. Nieuws, achtergronden en gratis email-service.
 • Taipei Times - Engelstalig dagblad met archief en zoekfunctie.
 • Westerse websites/blogs over China en Taiwan

  • China crowdblog over Nederland en China: china2025.nl

  • Jan van der Putten geeft dagelijks nieuwsheadlines over verschillende onderwerpen

  • De Vereniging België-China heeft een website met achtergrondartikelen over het huidige China (Nederlandstalig): www.chinasquare.be

  • Chinees nieuws besproken en o.a. ook een database van belangrijke Chinese personen Hu is Hu, op het blog van Fred Sengers: blogaap.nl
  en verder:

  Uitstekende verzameling nieuwsbronnen Tip!
  Beijing FM : scala aan nieuws: live radio via diverse stations, en headlines van diverse online nieuwsbronnen. Verzorgd door WN Network.
  Yahoo: China - bronnen zijn overwegend de persbureau's AP en AFP.
  Yahoo: Taiwan
  China Confidential is een betaalde dienst Van de Financial Times (sinds maart 2009) die bestaat uit een website en nieuwsbrief. De dienst staat onder leiding van James Kynge, bekend van het boek  'China zet de wereld op zijn kop'. Op Danwei.org is een interview te zien met de FT.com directeur die uitlegt waarom mensen 2000 pond over hebben voor een abonnement op deze dienst.
  Asiasource - Site van de Asia Society. Nieuws en essays, bijvoorbeeld over e-commerce
  ShanghaiDaily online
  Shanghaipost - Site van World News.com, met oa. nieuws van persbureau Xinhua
  Wall Street Journal - China - Belangrijke nieuwsbron over China.

  Economist - met speciale China sectie
  BBC Asia - Azie nieuws van BBC News
  CNN Asia - Azie nieuws van CNN
  Jimmy Lai is mediatycoon en man van het vrije woord. Eerst werkte hij vanuit Hong Kong, maar sinds 2001 geeft hij zijn bladen als Apple Daily uit vanuit Taiwan, waar hij gemakkelijker zijn kritische artikelen over het leiderschap in China en Hong Kong kan publiceren. Een uitgebreid portret van Lai en zijn imperium is te lezen op de website van AsiaTimes.
  Inside China Today - Dagelijks nieuws, ook dagelijkse toezending per e-mail mogelijk. Door: European Internet Network, dat voor meer regio's pagina's verzorgt. Betaalde dienst.
  Tip! Danwei.org over media.lifestyle en reclame in China - met vaak verrassend nieuws dat de mainstream media niet brengen.
  The Epoch Times is in 2000 gestart door Chinese immigranten in de VS. Het is een nieuwsorganisatie die vooral over 'menselijke zaken' wil berichten. De website bevat nieuwsberichten die in China nooit verschijnen, en ook de meeste westerse persbureau's niet halen, zoals over Falun Gong, mensenrechten, Tibet, Aids, journalistiek.
  Tibet Nieuws - Vrijwel dagelijks nieuws over Tibet, verzorgd door World Tibet Network News, op de site van het Canada Tibet Committee. Ook publicaties en persberichten.
  Villamedia - Site van de journalistenvakbond NVJ met diverse links naar media

  Weblogs over China en Taiwan

  Een mooi overzicht met Engelstalige weblogs over China staat op Danwei.org
  Tip! Blog dat diverse China blogs verzamelt: China Blog Network

  Vanuit Beijing:

  • Tom van de Weghe, VRT journalist, maakt het weblog Ondertusseninchina.be of vanuit China, gebruik deze link 
  • Judith van de Bovenkamp verbleef sinds 2005 al langere perioden in China. Sinds begin 2012 woont en werkt ze in Beijing. Op haar blog judithinchina beschrijft ze bijzondere, dagelijkse dingen die ze meemaakt.
  • Yvonne uit Groningen woont sinds eind 2012 in Beijing en geeft er les. Zie haar blog goyvon.com 
  • Bedrijfsadviseur Tom Wolters onderhoudt sinds augustus '07 een weblog vanuit Beijing, waar hij woont in een hofjeswoning, samen met zijn Chinese vrouw en hun zoontje 'Helan Dou'). Zeer lezenswaardig!
  • Gabrielle en Jacob wonen en werken in Beijing. Op hun website/weblog is veel te lezen over uitstapjes (wandelingen!).

  Vanuit Shanghai:

  • Remko Tanis is freelance journalist, oa werkzaam voor de GPD (nieuwsservice voor diverse regionale kranten). Zie zijn weblog

  • Van begin oktober 2009 tot begin januari 2010 verblijft freelance journalist Ate Hoekstra in Shanghai., o.a. om tijdelijk te werken bij magazine That's Shanghai. Hij houdt het weblog vandaagrijst.nl bij

  • Sinds september 2007 werkt freelancer Bert van Dijk als correspondent van Het Financieele Dagblad. Lees zijn weblog..

  • Ronald woonde drie maanden bij zijn Chinese partner Qi in Shanghai. Op hun weblog 88N88 doet hij verslag van hoe het is om als buitenlander in China te wonen. Verder schijft hij over de lange procedures die ze moeten doorlopen voordat Qi naar Nederland mag verhuizen. TIP!

  • Een portal, voor expats in Shanghai: Ixpat.com, met forum

  Overig:

  • Tip! EastSouthWestNorth is een blog dat Chineestalig nieuws in het Engels ontsluit, gemaakt door Roland Soong uit Hong Kong. De url luidt overigens www.zonaeuropa.com/weblog.htm. Over Roland Soong, lees hier meer. 
  • Ook ChinaSMACK is een weblog vol vertaalde artikelen, maar dan uit forumdiscussies in China. Interessante aanvulling op het mainstream nieuws.
  • Weblog China.blog.nl van  journalist Ate Hoekstra met korte nieuwtjes over / uit China. Interessant voor zowel de China liefhebber als het brede publiek
  • Thijs uit Sliedrecht is na zijn afstuderen (IT) eind 2005 verhuisd naar Shenzhen, zuid-China. Vaste bezoekers van het Geledraak forum kennen hem zeker: als #1 moderator: T.T.. Hij houdt een website en weblog bij.
  • Gijsbert Heikamp is geëmigreerd naar Hong Kong (2010) en houdt een weblog bij over ondermeer dagelijkse dingen. Lostdutch.com
  • Frank Hitman verblijft in Kunming (Yunnan, 2010) en is een blog gestart om 'als voorvechter op te treden van de dikwijls mislukkende maar o zo belangrijke interculturele dialoog'. Mooie missie! www.blikopchina.blogspot.com

  • Stephan Kleykamp heeft al veel van Azië gezien, is gek op talen en studeert momenteel Chinees in Wuxi. Daarnaast voert hij Quality Control uit voor Nederlandse bedrijven. Hij onderhoudt een uitgebreid weblog, met oa. een bibliotheek met actuele nieuwsartikelen over China en pagina's met veel foto en video.
  • Amerikaan Michael Manning , journalist, was de VS beu en trok naar "most middle-of-nowhere region of China", Xinjiang. Daar schrijft hij sinds febr. '05 een weblog, china.notspecial.org - genoeg te beleven daar!

   Weblogs/sites (Chinezen) in Nederland
  • Henk Corporaal onderhoudt een erg informatief en helder blog over China 'KijkOpChina', waarin 1-2 keer per week een actualiteit nader wordt belicht.
  • Gogodutch is hét forum voor Chinezen in Nederland. GGD is geheel Chineestalig.
  • www.chinaherald.net, Engelstalige weblog onderhouden door freelance journalist en internetondernemer Fons Tuinstra.
  • Dimitri Woei is actief in diverse organisaties voor Chinezen in Nederland, zoals IOC, CPIPF. Is intensief bezig met 'China', en is ook erg geinteresseerd in het erfgoed, de wortels van de Chinese cultuur. Hij maakt er een weblog over, Golden Roots
  • Joan is van kind af aan geinteresseerd in Chinese cultuur en is nu een weblog gestart: Chinabloesem.blogspot.com

   Zakelijk nieuws

  • China Success Stories, een initiatief van zes Nederlandse China-enthousiastelingen, is een website die zich richt op het vinden van, en publiceren over, verhalen rondom zakendoen met China. Weblog-achtig en er is ook een nieuwsbrief. Engelstalig.
  • IP Dragon, weblog sinds eind 2005 met als doel:  verzamelen, becommentariëren en delen van informatie over het beschermen en handhaven van intellectueel eigendom in China. Genomineerd voor de Asia Blog Awards
  • Bloomberg, Asia news
  • South China Morning Post - (Zakelijk) nieuws, en heeft ook gratis email service, de Business News E-Letter
  • De Hongkongse krant The Standard  van de Sing Tao Group, wil de 'kwaliteitskrant zijn voor Greater China, met name op het gebied van zakelijk en financieel nieuws'. Engelstalig.
  • Telefoongidsen China

  Nederland - China:

  Zoekmachines     Laatst gewijzigd op: 24-6-2013
      
     Gerelateerde pagina's  
     Reisportals, reisverslagen, foto's, weblogs etc.
     Weblogs uit China: reizigers, expats e.a China-gangers
     reageren op artikelreageren
     Kijk ook eens op:
     Bijzondere reizen 2013/2014
     China webshop Zaiton
     Ikleerchinees.nl
     Het weer in Beijing