adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Nederland-China 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnanIn de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
(Semi-) overheid en belangenverenigingen: adressen en links

China: ambassade, semi-overheidsdiensten, subsidies, netwerken, verenigingen etc.
Hongkong 
Taiwan

China

 • De Nederlandse ambassade in Beijing met uitgebreide informatie over China; De ambassade heeft een aparte website over zaken doen in China: zakendoeninchina.org, met nieuwsbrief
 • De site van het Consulaat Generaal in Shanghai met uitgebreide info over Shanghai en directe omgeving (ook veel praktische tips!)
 • De site van het Consulaat Generaal Guangzhou, eveneens met info uit de regio, dossiers over bepaalde thema's en vele nuttige links.
 • De site van het Consulaat Hong Kong en Macao
 • Ook de site van het Ministerie van Buitenlandse zaken biedt achtergrondinfo over China (algemene, economische en staatkundige gegevens, betrekkingen met Nederland (niet altijd actueel), mensenrechten, milieubeleid, Kamervragen, verdragen met Nederland etc.). Kies: Landen en regio's, Azie, China.
 • Tip! Overzicht van de Nederlandse Business Support Offices (klik op de landkaart). Op tien plaatsen kunnen Nederlandse ondernemers aankloppen bij de overheid voor advies en steun: Beijing, Shanghai, Guangzhou, Hong Kong, Kunming, Wuhan, Nanjing, Jinan, Tianjin en Shenyang.
 • Tip! Nuttige China reisinformatie voor zakenlieden, op de site van AgentschapNL.
 • AgentschapNL AgentschapNL. Bevat ook een overzicht van alle subsidieregelingen voor o.a. China. Actueel in 2011 is nog: Package4growth, lees meer.
  Goed startpunt voor wie zich wil orienteren op de markt. Zie op de site (via 'publicaties') ook de Landenpublicaties China, Hong Kong en Taiwan.
  AgentschapNL heeft ook een webpagina met alle actuele handelsmissies van de overheid.
  Zie voor het vinden van zakenpartners in het buitenland deze webpagina.
 • Het South Holland-Shanghai Pudong Co-Innovation Program is 1 jan. 2005 van start gegaan. De samenwerking richt zich op het stimuleren van bedrijvigheid in de Life Sciences, ICT en Nieuwe Materialen in beide regio's. Zie verder de website
 • Zuid-Holland Hebei Co-Development Programma (CDP), voor het leggen van contacten tussen Zuid-Holland en de zusterprovincie Hebei.
 • De Nederlandse Kamer van Koophandel in China, met kantoor in Guangzhou. Zie verder de website
 • Sinds 1998 is operationeel het Sino Dutch Horticultural Centre (Sidhoc), voor training en demonstraties op tuinbouw gebied (nabij Shanghai). Opgezet onder verantwoordelijkheid van de overheden van Nederland en China. Zie verder de Engelstalige (en Chineestalige) website van Sidhoc
 • De Provincie Noord-Holland heeft hechte zakelijke relaties met Azië, met name in Korea, Japan en China (o.a. zusterrelatie met provincie Shandong). Om het bedrijfsleven verder te informeren en te stimuleren is er nu een speciale website: azie-noordholland.nl.
 • Noord-Brabant heeft een zusterrelatie met de provincie Jiangsu (oost-China) en om de handelscontacten te versterken is in april '06 in Tilburg het China Jiangsu Representative Office opgezet. Goirleseweg 15, 5026 PB Tilburg, e-mail. (en zie elders op Geledraak.nl)
 • Het Ministerie van Buitenlandse Zaken/ Ontwikkelingssamenwerking heeft een pagina over internationale hulp (subsidieprogramma's, stand van zaken) aan China
 • Even buurten bij een ander land kan natuurlijk ook:  De US Commercial Service geeft jaarlijks Contact China uit, een rijke bron van China informatie voor exporteurs, oa over kansrijke sectoren en tal van tips en adressen. Gratis te downloaden (pdf)
 • NCH, Nederlands Centrum voor Handelsbevordering, onafhankelijke particuliere ledenorganisatie, en werkt nauw samen met diverse Kamers van Koophandel; heeft een website: 'Handelsbevordering' , met oa. een Agenda voor seminars, handelsmissies en borrels.
 • Stichting Guanxi.nu, netwerk van en voor dienstverlenende China-professionals. Consultants, vertalers, taaltrainers en andere China specialisten treffen elkaar online (website voor meer info, en aanmelden gratis Nieuwsbrief) en offline om kennis en kunde uit te wisselen, samen te werken en acquisitiekansen te vergroten, bv middels een China-beurs voor bedrijfsleven, sprekers op seminars en een voor ieder toegankelijk China Cafe, elke 2e donderdag van de maand.
  Opgericht eind 2005, als initiatief van Geledraak.nl, China Access en PMC Connect.
 • KLM Club China,: wil ontmoetingspunt zijn voor frequente zakelijke reizigers naar China, zie de website
 • De Industrieele Groote Club te Amsterdam houdt geregeld een 'China Tafel', met onderwerpen over China, zie de website.
 • Dragons Businessclub, de eerste landelijke businessclub voor jonge Chinese ondernemers en professionals van de 2e en 3e generatie Chinezen in Nederland. Zie de website
 • Fenedex is de Federatie voor Nederlandse Export (sinds 1954),  deze onderhoudt de website www.export.nl. In 2006 is ook gestart met een China Desk in Shanghai en Suzhou.
 • NFIA Netherlands Foreign Investment Agency, ook wel bekend als CBIN, promoot Nederland als vestigingsplaats voor buitenlandse ondernemingen. China wordt steeds belangrijker. Zie de algemene  website., de China-website, en de Taiwan-website.
 • WFIA, WestHolland Foreign Investment Agency, is een non-profit acquisitiebureau dat buitenlandse bedrijven ondersteunt bij het vestigen in de regio Den Haag, Leiden, Zoetermeer, Delft. De WFIA onderhoudt contacten met bedrijven uit China, Taiwan, Korea en Japan en weet voor veel van deze bedrijven een passende locatie in de regio te vinden. De website bevat informatie over de regio en over de expertisegebieden en activiteiten van de WFIA. Adres: WTC The Hague, Prinses Margriet Polantysoen 25, 2595 AM Den Haag, tel. 070-3115555, fax 070-3115556, email.
  Sinds maart 2004 heeft WFIA een kantoor in Beijing, 19 Financial Street, Focus Place, Tower B, 12 Fl., room 1217. Office manager: mw. Zhao Xiajuan, tel. +86-10-6657 3882, fax +86-10 6557 3883, Email.
 • Belgie heeft twee fondsen voor China-investeringen: China-Belgium Direct Equity Investment Fund (CBDEIF), voor investeringen in China, en een fonds dat omgekeerd, Chinese investeringen in Belgie moet stimuleren.

 • De Vereniging Importeurs Verre Oosten (VIVO), sinds 1934. Niet-commerciële brancheorganisatie, aangesloten bij het Nederlands Verbond van de Groothandel. Postbus 56, 1170 AB Badhoevedorp, Tel. 020-659 7861, fax 020-659 7522, en zie de website www.vivonl.com
 • Import-export.pagina met vele handige links op dit gebied.
 • Het Rotterdam Commercial Representative Office (RCRO), Geopend naar aanleiding van de zusterrelatie Shanghai-Rotterdam, in 1987. In Rotterdam: Kamer van Koophandel Rotterdam, Postbus 450, 3000 AL Rotterdam (Blaak 40), Tel. 010-402 7889, Fax 010-414 5754, Contact: Jacob van der Vis, tel. 0031 10 402 77 17, e-mail. Er is ook een een Nieuwsbrief .
  Kantoor Shanghai: United Plaza, 39th Floor, Unit 3908, 1468 Nanjing (West) Road Shanghai, P.R. China 200040, Tel. (021)6247 3771, Fax (021)6247 3772 , email,
  En zie verder de RCRO website
 • Benelux Chamber of Commerce (Bencham) is een non profit organisatie die de zakelijke, politieke en maatschappelijke banden tussen de Benelux en China versterkt. Met kantoren in Beijing en Shanghai, vertegenwoordigt de Bencham groot-, midden- en kleinbedrijven uit de Benelux en levert diverse diensten. Voor meer informatie zie de website
 • Confucius Instituut, officieel China-istituut, opgericht in 2006 en gevestigd in Leiden. Het is een samenwerkingsverband tussen de Campus Den Haag van de Universiteit Leiden en Shandong Universiteit in China, en maakt deel uit van een serie Confucius Instituten over de gehele wereld. Verzorgt diverse cursussen en workshops en organiseert lezingen. Zie verder de website.
 • Het China Instituut , verbonden aan Nyenrode Business Universiteit.  kennisinstituut op het gebied van zakendoen met China. Zie de website
 • De Nederlandse Vereniging Shanghai, voor expats in Shanghai, zie verder de website
 • De Nederlandse Vereniging Peking, voor de expats in Beijing, zie verder de website
 • In Den Haag is gevestigd de Dutch Chinese Chamber of Commerce Association (DCCC). Voor samenwerking tussen Nederland en China en bevordering van Nederlandse investeringen in China. Koningskade 30, 2502 LS Den Haag, Tel. 070-326 2598, of zie de website
 • China wil voor het jaar 2020 400 nieuwe steden bouwen. De Dynamic City Foundation wil de ontwikkelingen in deze in kaart brengen. Beschikbaar zijn: een maquette, een boek en een website.
 • Webpagina's van de EU met informatie over de relatie met China en Taiwan
 • Handig: Europe-China Standardization Information Platform: information on standards in 4 sectors: Electrical Equipment, Medical devices, Machinery, Environmental protection
 • Een van de oudste en bekendste milieuorganisaties in China is Friends of Nature (Ziran zhi you). Probeert via lobbywerk achter de schermen milieubewustzijn bij lokale regeringen te vergroten. Handige bijkomstigheid: directeur Liang Congjie is zelf lid van het Volkscongres en al een nationale bekendheid. 

Hong Kong

 • Nederlands Consulaat Hong Kong
 •  Kamer van Koophandel in Nederland, Modemstraat 11, 1033 RW Amsterdam, tel. 020-7600333, www.hongkongkvk.nl contact: George Ammerlaan
 • Hong Kong Economic and Trade Office (HKETO) in Brussel: Bezoekadres: Rue d’Arlon 118 B-1040 Brussel, Tel. (+32) 27750088, Fax (+32) 27700980 en zie de website. Representative bij de EU, per maart 2004: dhr. Andrew Wong Ho-yuen.
 • Hong Kong Economic Trade Office (HKETO) in Berlijn, gericht op centraal-Europa, zie website
 • Hong Kong voor ondernemers: HKenterprise.com en hongkong-eu.org. De laatste, gewijd aan de relatie EU-Hong Kong, bevat ondermeer een voorwoord van de consul-generaal van Nederland te Hong Kong.
 • The Dutch Chamber of Commerce in Hong Kong: (voorheen 'DBA'). In 1991 opgericht als non-profitorganisatie met ca. 350 leden. De vereniging behartigt de Nederlandse handelsbelangen in Hong Kong en tevens de handelsrelaties tussen Nederland, Hong Kong en China. Heeft een informatieve website met o.a. actuele ledenlijst.
 • Nederlandse Vereniging Hong Kong
 • Netherlands Hong Kong Society, sinds 1978, vereniging die een forum wil zijn voor individuen en bedrijven die belangstelling hebben in Hong Kong. Het secretariaat zetelt in Amsterdam.
 • Nuttige Hong Kong reisinformatie voor zakenlieden, op de website van de EVD.

  Taiwan
 • Taiwan Representative Office in Nederland, Van Stolkweg 23, 2585 JM, Den Haag, Tel : 070 338-8028, 331-7946
 • CETRA: Het China External Trade development Council is in 1970 opgericht oa om de Taiwanese buitenlandse handel te bevorderen. Ook informatie over zaken doen met Taiwan. Kantoor: Taiwan Trade Center, tel. 010-446 0300, of zie de "Virtual Trade Mart Taiwan Trade" - website.
 • Het Netherlands Trade and Investment Office NTIO, voor export naar Taiwan.
 •  Nuttige Taiwan informatie van de EVD
 • AsiaTrading: Nederlands team in Taiwan dat voor bedrijven specifieke producten zoekt in Taiwan of China en export verzorgt. Zie de website

  topLaatst gewijzigd op: 6-5-2013
reageren op artikelreageren
Advertenties zakelijk

Beijing Service BureauHier kan uw advertentie staan!

Kijk ook eens op:
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb