De Qi van China

Jump into China!
Qi (spreek uit: tsjie) is de energie die door alles en iedereen stroomt. Door mensen en dingen, dieren en gebouwen. De Qi van China is een tentoonstelling in Tropenmuseum Junior die je kunt bezoeken door mee te gaan met één van de verschillende Chinatours. Ontdek tijdens deze actieve tour hoe jij je eigen qi kunt laten stromen. Met koken, karaoke, soldaten, kalligrafie, paraplu’s of kungfu.


Poster

QiGame
Ook online kun je je qi laten stromen!. Jouw hulp is nodig. De draak en de parel zijn hun energie kwijt. Hemel en aarde zijn uit balans. Kun jij de qi weer terugbrengen? Speel de vijf games en zorg dat je zoveel mogelijk qi verzamelt. Ook leuk als je (nog) niet naar de tentoonstelling bent geweest. Heb je de Chinatour gedaan? Dan kun je qi-bonuspunten verdienen.

De Parel en de Draak
Bij de tentoonstelling 'de Qi van China' is het boek De Parel en de Draak gemaakt, met honderden foto's, bewegende plaatjes en persoonlijke verhalen. Je vindt er het recept van lekkere drakenschubbben, leert tot 10 tellen in het Chinees en doet aan ooggymnastiek en je leert 88 Chinese karakters. Voor iedereen vanaf 6 jaar.
Prijs: € 12,50 ISBN 978 90 6832 789 2. Te koop bij diverse (kinder)boekwinkels.