adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Reizen 
artikel doorsturen  

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.

stuur linktips!stuur een linktip aan Geledraak!

Reisportals, links naar (foto) reisverslagen

Reisportals
Websites en weblogs van reizigers
Transsib/Transmongolie Express

Stopover
Fotoverslagen 

Zie ook actuele reisweblogs van reizigers elders op Geledraak.nl

Reisportals
Veel China informatie op de site van de bekende reisgidsenuitgever Lonely Planet.

VNC Asia Travel in Utrecht heeft een extra website, met informatie over: Reizen Naar China: introductie, praktische reisinformatie en uitgebreide informatie over bestemmingen in China. Een informatief en fraai geheel.

De ReisKrant van de Telegraaf heeft een aparte infopagina over reizen naar China. Bevat ook enkele artikelen (o.a de Muur bij Beijing, skin in China). .

Een aardige en tamelijk uitgebreide Engelstalige site met beschrijvingen van steden en gebieden in China en Hongkong, wordt onderhouden door Peter Geiser. Hier ook een spoorboekje en binnenlandse vluchtgegevens.

Het online reismagazine 'Anders Reizen' bevat een aantal Nederlandstalige verslagen van reizigers. Van China staat er een aantal, bv.: de treinreis per Transmantsjoerije expres, waarin Beijing vrij uitvoerig wordt beschreven, de reis per Transsib, Kashgar (Kashi) en de Karakoram Highway etc. (zie in het Reismagazine).

De site van ElmarReizen biedt een aantal goed geschreven, boeiende reisverslagen. O.a. drie stuks van Fred Ameling: fietsen in China, 'Hongkong ontvlucht' en Taxgurkan. Ruben Mooijman schreef het verhaal 'een rijstboerin met e-mail' en Anne Maat beschijft een rondreis door China, Tibet, en Nepal.

Reizensites, met: landeninformatie, hotels en vluchten online boeken, diverse reisvormen, praktische reisinformatie, reisverhalen, vele links en 10 China Tips, exclusief voor deze portal geschreven door Geledraak.nl;

China.Reisbrochure.nl, met veel info over China, o.a. hotels;
Vakantielanden.net met een informatieve pagina over China;
Travelmap.nl 'onafhankelijke reisinformatie', ook over China.
WillGoTo, diverse reislinks ook naar China, Hong Kong
Vakantieplannen.boogolinks, enkele vakantielinks
Travelsource met Beijing, en o.a. een fietstocht in Zuid-China.
Meer reisverhalen uit China-Azie via de Reisverhalen-Azie.pagina.nl Tip!
Wereldreizigersclub van Eric Wendel, bevat vele links en reisverslagen
Reis Om De Wereld
Vakantiebeoordelingen op Zoover.nl.
Reiseditie.nl algemene reisportalsite met korte inleiding China
ReisTips (van Els Straus)
Uitgeverij Dorizon heeft enkele reportages online: Chinees Nieuwjaar in Hongkong en een verslag van een reis naar Xiahe (Labrang).
Trotter.nl, reisportal 'van reizigers, voor reizigers'.
De reisportal Yoruit heeft een speciale pagina met Azie-links.
  www.vakantiewegwijzer.com Verre Reizen, met China pagina
Verrereizen.startpagina.nl
Backpacken.beginthier.nl algemene reislinks voor backpackers.
Wereldreizigers Arnout Baas en Ronald Izendooren zijn travel.blog.nl gestart. Op deze blog schrijven zij vrijwel dagelijks artikelen over reizen, waaronder ook stukjes over China. Ook leuke tips zoals een leuk hotelletje in Dali of tips over backpacken in China.

Websites en weblogs van reizigers

Jacob en Gabrielle woonden van 2005 tot 2009 in Peking en hebben in die jaren vele uithoeken van China gezien. Tijdens hun vakanties hebben de niet alleen de bekenden steden bezocht, maar ook allerlei minder bekende steden, dorpen en streken. Hiervan hebben ze uitgebreide reisverslagen geschreven. Verder hebben ze ook heel veel foto's en allerlei handige tips op hun website staan.

Yvonne trok begin 2009 drie maanden door China. Beijing, Yunnan, Guizhou en het 'verre westen'. Vele foto's en reisverslag, zie de website

Inge Jansen, schrijfster van Dominicusreisgidsen over China,  Beijing en Shanghai, verbleef van augustus tot en met oktober 2008 in Beijing. Ze maakte ondermeer de Paralympics mee, en bezocht ook onbekendere plekjes buiten Beijing. Zie haar weblog.

Lies en Rene reisden in 2008 vanuit Shanghai twee maanden door China en niet altijd over alledaagse paden. Wie heeft bv gehoord van Qinghua, Likeng en Wankou?

Karin en Kees hebben een website getiteld thetravelaholics.com en dat zegt genoeg. Ze reizen heel wat af en zijn al diverse keren in China geweest. Online staat oa een reisverslag van een rondreis van Kras (2010, met oa Hangzhou, Luoyang, Beijing) 

Tip! Els reisde eind 2007 drie maanden door China en Tibet (13000 km in 89 dagen) met speciale aandacht voor werelderfgoederen. Zeer overzichtelijke en handige website!

Ilja Pott reist als adoptieouder vaker naar China. Op haar twee wesbites staan tal van reisindrukken en observaties, zie Reisinfochina.nl, en Chinarootsenreizen.nl

Madelon van de Water reisden in de zomer van 2009 door China, 9 dagen Beijing (twee keer naar de Muur, oa bij Juyongguan), verder: Xi'an , Luoyang en de Shaolin tempel.

Dennis en Lilian maakten in september 2007 een rondreis door China (Shoestring) van een maand en deden er zeer uitgebreid verslag van, inclusief de voorbereidingen.

Wiebe de Jager maakte een beeld/filmverslag met muziek van zijn China-reis. Vijf minuten Youtube!

Ciska van Geer's website bevat uitgebreide reisverhalen van Xinjiang 2006: Urumqi, stad van verschillende culturen en uitersten. Turpan, bezienswaardige oase in een woestijn; en China 2004, Beijing en drie kloven in de Yangtze

Malvin en Jan reizen met Shoestring door China (juli/aug. '06), zie hun weblog.

'Kampie' maakte in de zomer van 2005 een rondreis door China, met Sawadee. Een informatief reisverslag!

Marja en Theo Lute wilden liefst voor 2008 China zien, uit angst dat, met de Olympische Spelen, ook teveel westerse invloeden het land zouden binnenkomen. Tijdens de reis, met Sawadee in de zomer 2005, hebben ze volop traditioneel China kunnen zien, zelfs een Tibetaanse openlucht begrafenis, dat wil zeggen: een dode die aan de gieren wordt overgeleverd. En dat nog voor het ontbijt.... Zie hun gehele reisverslag

Het verslag van de China reis van Esther en Emile (juli '04), o.a. Beijing, Xi'an, Chengdu, Yangzi rivier en Sanjiang en Longsheng staat te lezen op hun weblog, bevat handige reistips!.

(sept-okt '04) Reportageserie van de BBC over het Chinese platteland: armoede in Ningxia, moslims. Zie verder de site BBC News

Rob en Mariselle zijn eind 2002 teruggekeerd van een wereldreis. Ze bezochten o.a. Zuid-China (Jinghong, Kunming, Yangshuo, Kaili) en West-China (Songpan, Xiahe, Chengdu, Kashgar). Bezoek ook zeker de zeer uitnodigende homepage en bekijk de flash-intro!

Bart en Klaske maakten in 2001 een wereldreis. Natuurlijk ontbrak China niet in hun programma. O.a. Hongkong-Kunming, Yunnan en de grensoversteek China-Laos. Zie verder hun website.

Wim en Sander maakten in april 2002 een reis naar China: gedeeltelijk verzorgd door Kras, maar ze plakten er zelf uitstapjes aan vast. Zo deden zij de Yangzi-cruise vanuit Chongqing. Zie verder het uitgebreide verslag met foto's.

Marjolein en Roland onderhouden een prachtige site over hun reizen. Zie hun uitgebreide beschrijving van trips naar China en Taiwan.(1997) . Veel foto's plus een bondig commentaar. In China bezochten zij Beijing, de berg Huangshan, Guangzhou, Yangshuo, Kunming, Lijiang en Jinghong. Op Taiwan gingen zij naar Hualien, Tienshang en Taipei.

Tip! Cees heeft  vijf China-reizen online beschreven: een 12 daagse reis naar Beijing (1999) en een 21-daagse reis door China (Beijing, Xi'an, Datong, Shidu (in dit prachtige natuurgebied werden door hen al bungyjumpers gesignaleerd...) en Chengde. 'China in de voetsporen van de Chinese keizers'. In 2006 bezochten zij Beijing opnieuw en in 2007 volgde er een rondreis die hen in Beijing, Xi'an, Luoyang, Nanjing, Suzhou, Hangzhou en Shanghai bracht. In 2010 volgde er nog een rondreis: Beijing, Xi'an, Shanghai, Guilin, Yangshuo, Guangzhou en Hongkong. Ook werd er een bootreis gemaakt over de fraaie Lijiang rivier, midden in het karstberggebied in Zuidwest China. Alle reizen hebben een uitgebreid fotoalbum en video's van hoge kwaliteit.

Leo en Rosalie maakten een zeer uitgebreid dagboek, fotoboek, reisgids met reislinks naar aanleiding van hun reis met Special Traffic door China in september 1999. De route: Beijing, Tunxi, de berg Huangshan, Hangzhou, Shanghai, Suzhou, Nanjing, Xi'an, Kunming, Guilin en Guangzhou. In 2001 reisden ze opnieuw in China: o.a. wandelen op de grote Muur, van Jinshanling naar Simatai en het stadje Songpan.

Aan de site te zien zijn het zeer reislustige figuren, Lia Post en Martijn Maandag. Onder de vele reisverhalen staat een uitvoerig verslag van een China-reis, met VNC Travel, in april/mei 2000 en een Zijderoute-reis in 1999, met Baobab. De route in China: Hongkong, Wuzhou, Guilin/Yangshuo, Dali, Lijiang, Chengdu, pandareservaat Wolong, Beijing, Suzhou, Tongli en Shanghai. De Zijderoute: Oezbekistan, Tashkent, Fergana, Kirgizstan, Xinjiang, Kashgar, Karakulmeer en terug via Pakistan.

John maakte in 2001 een 28-daagse reis door China. Klik hier en lees zijn reisverslag, met op de achtergrond een sfeervol muziekje. De route: Beijing, Xi'an, Chengdu, Lijiang, Dali, Kunming, Guilin/Yangshuo, en met de catamaran vanaf Zhaoqing naar Hong Kong. Sinds sept. '04 verblijft hij voor langere tijd in Chengdu.

Guy van Craybex uit Heverlee, Belgie, was in Tibet, kocht een Chinese mountainbike en fietste door Tibet naar Nepal. Over zijn ervaringen schreef hij een boek, dat hij in eigen beheer uitgaf. Lees een recensie op Hiking-site.nl, waar ook bestelinfo staat. Op Guy's site Fietsen op het dak van de wereld.tk staan allerhande praktische reistips.

De Belgische journalist-in-ruste Walter Vaerewijck is zoals hij zelf zegt 'verliefd op China'. Letterlijk in ruste is hij zeker niet: hij is regelmatig te vinden in China. Talloze reisverslagen schreef hij over het land en die zijn te lezen op zijn site. Walter onderhoudt tevens de uitvoerige, uitstekende site met China-links: StartTips

Hugo M.Nijhof is een bekende op het Geledraak Forum. Zijn verzameling China-foto's uit 2000 en later staan online.

Een verslag van een fietstocht (1997) door Zuid-China (van Guangzhou richting Yangshuo) staat op de website van I.Frijters en R.Tenback. Engelstalig.

Een goede website over Yangshuo is Yangers.com.

Twee Nederlanders, Karst Draaisma en Paulien Leisink zijn een guesthouse gestart vlakbij Yangshuo, kijk op Gigglingtree

Het schitterend natuurgebied, nl Zhang Jia Jie in de provincie Hunan, wordt beschreven op de (Engelstalige) site van Martijn. Hij laat ook o.a. de Verboden Stad en de Grote Muur zien. Deze pagina is onder 'China' te vinden op de uitgebreide en bekroonde wandel-site van Henk Nouws.

In 1993, 1994 en 2001 is Marc Verschuren op reis geweest door "China, een permanente verbazing". Zijn site bevat reisverslagen, links, literatuurtips.

Een themareis in China, over water. Thijs Hitters en Annemarie van Oers maakten een zeer uitgebreid verslag van hun reis georganiseerd door de Vereniging De Binnenvaart, in 2001. De route: Beijing (ja, ook daar is water), Chongqing - Yangzi cruise, Wuhan, bezoek aan scheepswerf, Shanghai, Hangzhou (XiHu), Wuxi (TaiHu), het Grote (of keizers) Kanaal, Suzhou en Tongli.

Kaifeng, een oude stad in de provincie Henan is onder meer bijzonder vanwege de Joodse gemeenschap die daar eeuwenlang heeft gewoond. Meer achtergronden over de Joden in China op de site van het Jerusalem Center for Public Affairs.

Edward Chang bereisde de Zijderoute in 2005, en maakte een bijzonder reisverslag: met foto's en gedichten (Chinees en Engels)

Transib/Transmongolie Expres

Richard en Lilian hebben van 4 tot en met 21 september 2010 een Trans Siberie Express reis gemaakt.Zie het reisverslag en foto's op tse.reizensite.nl

Marlies en Paul maakten zomer 2005 een uitgebreide reis: per trein van Moskou naar Guangzhou (Transmongolie Express gevolgd door rondreis China) . Uitgebreid verslag!

(tip) Annet Blanken en Lode Broekman zijn echte backpackers, en schrijven kunnen zij ook! Op hun site staan inmiddels meerdere beschrijvingen van Chinareizen. 1995: de Transsib-reis met stops (o.a. Binnen-Mongolie met mausoleum Djengiz Khan). In 1999 de Zijderoutereis vanuit Pakistan, in 2002 opnieuw Zijderoute, heen en weer (!): Beijing-Jiayuguan eerst de noordelijke route, via Korla naar Kashgar en vervolgens via de zuidelijke route terug: Yarkand-Khotan, Urumqi-Beijing. In 2003 Tibet en de Zijderoute (VNC reis Kloosters en Kamelen van VNC Travel waar Annet reisleidster was).

Stopover
Stopover.nl is een non-profit initiatief van een groepje reizigers om het maken van stopovers op intercontinentale vluchten te promoten. Ook China heeft een pagina.

Foto's
Een grote hoeveelheid foto's van Arie Boevé die in China woont, oa Chinees Nieuwjaar in Beijing, 2012, en heel veel foto's uit de provincies. Zie laowaichina.com

De foto-website van Tim Hulsen en zijn Chinese partner bevat vele foto's uit verschillende gebieden in China.

Foto's in Tibet, van fotografe en schrijftrainer Eveline van de Putte, evelinevandeputte.com

Fotograaf Jules Lancee reisde in 2010 uitgebreid door China. Hij maakte fraaie beelden in oa Sichuan, Songpan (paardentrektochten), Yangshuo, Shanghai en Beijing. Op zijn website te zien en te bestellen.

Herman Wouters, fotograaf, reisde eind 2010 in Taiwan, zie zijn fotowebsite.

Fotograaf Wiebe de Jager reisde in de zomer van 2006 door China, fraaie foto's!

Regien reisde in oktober 2005 door China en maakte veel foto's

Christiaan en Marja Boland wonen in Shanghai en hebben diverse reizen in China gemaakt. Zie de uitgebreide fotopagina's op hun website, klik op de plaatsnamen naast de Chinakaart, o.a. Harbin, Xiamen, Xishuangbanna, Watervillages (tussen Shanghai en Hangzhou), Driekloven en veel meer!

Pieter Griffioen was er vroeg bij. In 1983 maakte hij zijn eerste China-reis, raakte gefascineerd en keerde tussen 1985 en 1991 maar liefst vijfmaal terug. Hij kreeg speciale toestemming om te fotograferen op plaatsen als ziekenhuizen, staalfabrieken en een gevangenis. de foto's die hij maakte, in zwart wit, zijn te zien op zijn website, waar ook informatie is over zijn fotoboek: 'China in het voorbijgaan'.

Eltjo heeft diverse foto-reisverslagen op zijn website, waaronder een in China: de SNP Natuurreis 'China, Land van Khampa's en Reuzenpanda's'(in 2002).

Jeroen Neele's prachtige foto-site 'Visiting the World' bevat fraaie series over China: Beijing, Lanzhou, Xiahe, Chengdu en Yunnan. Door te klikken op de foto verschijnt steeds een volgende).

Fotografe Sandy van den Bosch maakte in 2002 een reis door China, met Kras. Op haar fraaie site is het fotoverslag te zien (via 'buitenland' en dan 'China'). Klik op de foto voor vergroting en titel.

Reisfotograaf Hans Hendriksen bezocht China in 1996, het resultaat: meer dan 400 kleurenfoto's, waarvan een aantal op zijn website zijn te zien. De foto's zijn ook als posters te bestellen.

Prachtige foto's van Tibet zijn te vinden op de site van Frank Neefjes.

Hetzelfde geldt voor de foto's van Hugo M. Nijhof; hij maakte in 2006 een reis door Nepal en Tibet. Tip!

Ook Luuk Toepoel reisde naar Tibet, maar maakte de afgelopen jaren meer Chinareizen. Zijn foto's staan op zijn website, China-reiziger.nl, en zijn ook uitgebracht op kalender. Toepoel verzorgt ook dialezingen.

Mario en Willy Bennenk reisden in 2001 en 2004 naar China en hebben op hun website uitvoerige fotoverslagen gemaakt. Mensen en bruggen zijn terugkerende thema's.

Alex Sievers heeft een fraaie site met foto's, met o.a. Beijing, Grote Muur, Shanghai, Suzhou etc. Veel dagelijks leven.

Pieter Mooij is fotograaf en maakte ook in China enkele fraaie shots. Zie verder zijn website (de foto's zijn ook te bestellen).

Alex Ganzeveld reisde naar Shanghai, Beijing en Nanjing en maakte diverse foto's, ook van allerlei gerechten. Zie de website

Kees Hulsen reisde in oktober 2006 van Beijing, via Xi'an, Shanghai, Guilin, Yangshou, Hong Kong naar Guangzhou. 360 Foto's staan online.

topLaatst gewijzigd op: 1-5-2014
 
Gerelateerde pagina's  
Media- en webloglinks
Weblogs uit China: reizigers, expats e.a China-gangers
reageren op artikelreageren
Advertenties reizen

Kijk hier Youtube filmpjes:
Loading...


Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Nieuwste inburgering Nederland voor Chinezen, volg de e-learning cursus benodigd voor de inburgering (MVV). De e-learning cursus is geheel up-to-date met het nieuwe inburgeringsexamen. Interesse? Ga naar dutchmvv.com

Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing