adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Populaire pagina's!

Studieboeken Chinees

- groot aanbod
- voordelig geprijsd

China webshop Zaiton.nl

Reisaanbieders China
Chinese festivals
China vacatures
Valuta-omrekenen
Geledraak favorieten
Geledraak Daily
Visum-info
Wekelijkse TV tips
Chinees leren in Nederland
Chinees op reis (audio)
Tweetalige menukaart
(Web)winkels in Nederland
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl

twitter / geledraak
Volg Geledraak op Twitter!

Laatste bijdragen forum

Bekijk alle berichten op het Gele Draak Forum >>
Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Over Geledraak.nl

Intro en contactgegevens
Activiteiten van Geledraak.nl
Wie zit er achter Geledraak?
Medewerkers
Adverteren, samenwerking
Bemiddeling
FAQ
Samenwerking met derden
Naam 'geledraak', en copyright
Geledraak.nl in de media

Introductie en contactgegevens
Geledraak.nl is de meest uitgebreide, onafhankelijke portalwebsite over China, Hong Kong en Taiwan voor het Nederlandse taalgebied. De site bevat nieuws en tips, vele pagina’s met handige China-adressen en links, en tal van informatiepagina’s over reizen, zakendoen met China, geschiedenis en cultuur, de relatie Nederland-China, en een levendig forum.

Geledraak.nl wordt alom gewaardeerd en heeft een hoge Google pagerank (5)

Na de start van de site in 1999 is Geledraak.nl (toen nog China-info.nl geheten) snel uitgegroeid tot HET informatiepunt over China, Hong Kong en Taiwan op internet.

Geledraak.nl wordt uitgebracht door :
Yellow Dragon Productions Holland
Touchdown Center, #307
Leidsevaart 594
2014 HT Haarlem

KvK nr. 13038740.


(NB Geledraak.nl heeft helaas geen informatie over visa en heeft geen folders, affiches, materialen/aankleding voor China evenementen, themadagen etc.)
Wilt u een draken/leeuwendans bestellen voor een zakelijk evenement, of zoekt u sprekers of andere experts, neemt u dan contact op met Geledraak.nl

Tip: stel uw vraag op het forum van Geledraak.nl Daar zijn tal van Chinakenners actief!

Activiteiten van Geledraak.nl:

 • Onder Yellow Dragon Productions  valt ook de China webshop: www.zaiton.nl, waar diverse handige artikelen te koop zijn zoals tweetalige landkaarten, Chinese taalcursussen, boeken, speelfilms op dvd, muziek cd's etc.
 • Geledraak.nl is mede-oprichter van het zakelijke China netwerk Guanxi.nu. Dit is een netwerk van China-experts, opgezet door Geledraak.nl, China Access en PMC Connect. Activiteiten zijn o.a. workshops en, sinds 2007, een maandelijks, vrij toegankelijk,  China Café in Utrecht.

Wie zit er achter 'Geledraak.nl'?
De initiatiefnemer van dit bedrijf is Marilou den Outer. Zij bezocht China voor het eerst in 1980 - toen het land zich net had opengesteld voor toerisme -op een internationale groepsreis. Daarna kreeg zij de kans als uitwisselingsstudent met als hoofdvak Moderne Aziatische geschiedenis (UvA) een jaar aan de universiteit van Xiamen te studeren.
Toen internet een snelle opkomst maakte besloot zij, inmiddels werkend als freelance journalist, een eigen online ‘China-uitgave’ te beginnen.

De medewerkers
De site wordt gemaakt op basis van journalistieke normen en telt inmiddels tal van freelance medewerkers en vrijwilligers, onder wie:
Guido van Oss (interviews, verslagen); Huadi Wang (Chinese taal); Willem Offenberg (o.a weblogbijdragen); Marcel Vink (weblog en nieuwsbijdragen);  Bart Vernooij (oa artikelen geschiedenis en cultuur); Thijs Terlouw (technische man achter het forum); boekrecensies door oa  Michel Dijkstra en Laura Vermeeren, en tot slot diverse gastschrijvers. Mensen die willen bijdragen aan Geledraak.nl worden van harte uitgenodigd contact op te nemen.
Last but not least dragen bezoekers zelf via reacties en ideeën in grote mate bij aan Geledraak.nl.

Adverteren, samenwerken, vragen ...
Geledraak.nl staat open voor diverse initiatieven. Gezien de unieke positie op internet is de website een uitstekend podium voor uw China-advertenties. Ook sponsoring behoort tot de mogelijkheden.

Ook staan wij open voor kortingsacties, prijsvragen etc.en uw andere ideeën, neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bemiddeling
Organiseert u een evenement op China-gebied: een congres, tentoonstelling, speciale reis, Chinese markt, Chinadag etc.? Neemt u gerust contact op met Geledraak. Wellicht kunnen wij u in contact brengen de deskundige(n) die u zoekt.  
Geledraak.nl kan op diverse gebieden bemiddelen: u zoekt bv een tolk of vertaler, adviseur op gebied van import, een drakendans voor een opening, enz. neem contact op met Geledraak.nl: tel. 06-512 95516 (Marilou den Outer, of e-mail). Lees ook de pagina 'onze diensten'.

VEELGESTELDE VRAAG:
Kan Geledraak.nl ook folders en brochures opsturen over China?
Het antwoord: Geledraak heeft geen folders etc. om op te sturen.
Voor het stellen vragen kunt u ook terecht op het Forum van Geledraak.nl!

Overzicht van samenwerking met derden en buiten-Geledraakse activiteiten, (o.a.):

 • Doorlopend: prijsvragen met als prijzen: tickets China voorstellingen, boeken over China etc.
 • In samenwerking met webshop Fengya, waar Geledraak mede-eigenaar van is, werden in 2010 diverse culturele workshops georganiseerd bijv over kleurrijk Zuidwest China, patchwork techniek van de Miao vrouwen; Chinese theeproeverij (2010).
 • In het kader van 10 jaar Geledraak: diverse verlotingen, prijsvragen etc. 
 • Kortingsactie toegangskaarten Chinese concerten, Concertgebouw, 2008/2009
 • Prijsvraag i.s.m. 'Julidans', festival in Amsterdam (juli '08)
 • Nieuwjaarsprijsvraag 2008 met als prijzen o.a. toegangskaarten voor Go China Assen Groningen
 • Prijsvraag i.s.m. Discover China, i.v.m. Vakantiebeurs (jan. '07)
 • Kortingsactie boek 'Een vrouw op de drakentroon' (zomer '06)
 • Chinees Nieuwjaars prijsvraag met oa. International Performing Arts (Shaolin monniken), jan. '06
 • Initiatief tot oprichting van Guanxi.nu, on- en offline open netwerk voor China-professionals. Opgezet en op de rails gezet door Geledraak (Marilou den Outer) en  China Access (Lianne Baaij), najaar 2005
 • Schrijven van achtergrondteksten voor een zakelijke rondreis in Zuid-China, voor een groot Nederlands bedrijf in kleine huishoudelijke apparaten (2004)
 • Advies voor de organisatie van een China forum (2004)
 • Achtergrondinformatie China voor een touroperator (2005)
 • Prijsvraag bioscoopkaartjes 'House of Flying Daggers' op Geledraak.nl (2005)
 • Prijsvraag literaire thriller 'Dood van een Rode Heldin' (uitgeverij Signature (2005) op Geledraak.nl

De naam Geledraak
Zowel 'geel' als 'draak' wekken associaties op met China. De kleur geel was verbonden aan de Chinese keizers; geel is ook het zand uit de Gobi woestijn dat zich in de wind verspreidt over grote delen van China. Geel is eveneens de kleur van de vruchtbare lössgrond die de Gele Rivier afzet.
De draak geldt in China als een gunstig symbool en wordt dan ook veelvuldig afgebeeld (zie voor de symboliek elders op Geledraak.nl).

Copyright:
Een belangrijke opmerking tot slot over de Geledraak. De afbeeldingen van de draak (logo) die op de site zijn gebruikt, zijn als merk geregistreerd. Dat betekent dat u de afbeelding niet voor commerciële doeleinden kunt gebruiken. Voor niet-commercieel gebruik is dat wel toegestaan, mits met duidelijke bronvermelding/link naar Geledraak.nl.

Op de artikelen, kaartjes en foto's op Geledraak.nl rust copyright. Ook dit houdt in dat deze niet voor commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt. Is het doel niet-commercieel, dan is gebruik wel toegestaan, mits met duidelijke bronvermelding/link naar Geledraak.nl. Stuur bij twijfel s.v.p. een email

Geledraak.nl in de media :

 • Geledraak.nl als (enige) informatiewebsite genoemd in Haarlems Dagblad in groot artikel over stedentrip Beijing (25 mei 2013) (zie gedeelte uit het artikel hier)
 • Genoemd in artikel over cultuur in Chinese bedrijven in Nederland, NRC Next, 9 mrt. '12 (pdf)
 • Geïnterviewd voor Radio 3FM programma 'De Coen & Sander Show': hoe sms't een Chinees met karakters, 12 dec.'11 (luister het mp3 fragment hier, ca 4 min)
 • 'Geledraak wijst de weg', vermelding Geledraak.nl als informatiewebsite in artikel over Shanghai, NRC Handelsblad 26 juli 2011
 • Geïnterviewd in BNR studio over China en de Jasmijnrevolutie, 18-4-2011
 • Geïnterviewd voor Radio2 programma Knooppunt Kranenbarg over luisteraarsvraag: 'Is China een kans of een bedreiging', 21-1-2011
 • Geledraak in 'Haarlem in Zaken', in Haarlems Dagblad 17-2-2010 (pdf)
 • Jubilerende Geledraak /Marilou den Outer geïnterviewd door het Haarlems Dagblad, 3 sept. 2009 (lees de pdf)
 • Geledraak / Marilou den Outer te horen op QMusic, in gesprek met  Ruud de Wild, met toelichting op het Jaar van de Os (26 jan. 09)
 • Artikel op Geledraak over beladen bezoek Dalai Lama 2009 geciteerd op SpitsNieuws.nl (jan.'09)
 • Geledraak is opgenomen op de nieuwslink-verzamelsite Hetlaatstenieuws.info en tevens op Google Nieuws, trefwoord China
 • Maart 2008: op de pagina linktips van de uitgebreide China Special van Elsevier, worden Geledraak.nl ('beste Nederlandse site over China') en webshop Zaiton.nl speciaal aanbevolen
 • 2 Februari 2008: in de China special van AD wordt Geledraak als linktip vermeld
 • Mei 2007: in profielen, het HBO Magazine van de Hogeschool Rotterdam wordt Geledraak.nl vermeld als: 'super webportal in gewoon Nederlands met alle mogelijke info die je als China liefhebber maar kan wensen'.
 • Vermeld in Management Team, nov. '06
 • NRC Next, papieren ed., dec.'06: Geledraak vermeld in een artikel over taoisme

Veel plezier op de site! 

Marilou den Outer

  Laatst gewijzigd op: 21-4-2015
   
  Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
   
  Jo Pieters 24-12-2014
  Beste Redactie,

  Geledraak.nl heeft voor mij een duidelijke toegevoegde waarde voor mijn verdere hobbystudie en verrijking van de cultuur en geschiedenis van Oost en Midden Azië en met name China.
  Mijn interesse hiervoor is groot.
  Zoek veel op internet, ben onder de induk van jullie site, met name de heldere en prettig ogende indeling van items en doorlink mogelijkheden en prettig lezende en leerzame onderwerpen, verrijkt met foto's.

  Een van de betere educatieve sites op www.

  m.v.g. dhr Jo Pieters
  Brugstraat 171 6131 AC Sittard 68 jaar.

  Advertenties homepage

  Hoofd-SPONSOR:


  Advertenties:


  Veel boeken uit eigen import

  < body>

  Gastpagina's

  VNC Asia Travel - al 35 jaar
  Dé China specialist!
  Jouw Chinareis
  Stichting EuSino
  DimSum reizen
  China online reizen
  China Minority Travel
  WondersofYunnan
  Chinese Kookworkshop
  Massage in Eindhoven
  Chinees leren in Beijing  In de spotlights:


  Nieuwste inburgering Nederland voor Chinezen, volg de e-learning cursus benodigd voor de inburgering (MVV). De e-learning cursus is geheel up-to-date met het nieuwe inburgeringsexamen. Interesse? Ga naar dutchmvv.com

  Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

  Uw bedrijf in de spotlights?
  Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

  Het weer in Beijing

  Wisselkoers rmb