adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  

 
 
Zakelijk 
artikel doorsturen  

Laatste bijdragen forum

Bekijk alle berichten op het Gele Draak Forum >>
Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Beleggen in China, Hong Kong en Taiwan

 De Chinese economie groeit en groeit. Steeds meer mensen beleggen daarom ook in deze groei-regio. Is China daadwerkelijk het 'beloofde land' , zoals door veel fondsen wordt beweerd?

Er zijn natuurlijk ook voorzichtige geluiden. Zo wordt al jaren gewaarschuwd voor de slechte financiële positie van de banken in China, de onderwaardering van de Chinese yuan, de grote werkloosheid in China en last but not least de twijfels die er bestaan over de betrouwbaarheid van Chinese statistieken.


Halter USX China Index: It is comprised of companies whose common stock is publicly traded in the United States and the majority of whose business is conducted within the People's Republic of China.


mm
Vergelijking prestaties 2005 van USX China Index, Dow Jones Industrial Average, Nasdaq, Shanghai Compositie Index (SSEC) bron: www.usxchinaindex.com/ Zie ook aldaar voor de recentste gegevens


Vergelijking prestaties 2004 van USX China Index, Dow Jones Industrial Average, Nasdaq, Shanghai Compositie Index (SSEC) bron: www.usxchinaindex.com/ Zie ook aldaar voor de recentere gegevensVergelijking prestaties 2003 van USX China Index, Dow Jones Industrial Average, Nasdaq, Shanghai Compositie Index (SSEC) bron: www.usxchinaindex.com/

Hieronder een overzicht van Nederlandse fondsen die in China beleggen. Aanvullingen, correcties, opmerkingen zijn altijd welkom!

Keuze uit (Greater) China-Fondsen in Nederland

ABN AMRO
Naast China beleggingsfonden heeft ABN AMRO ook een aantal China gerelateerde certificaten en turbo's op de markt. Link: www.abnamromarkets.nl , zoekterm 'China'. In het downloadcenter op deze site staat ook een 'turbo talk' over beleggen in China in 2006. Meer fondsinformatie staat op www.asset.abnamro.com

BNP Paribas
BNP Paribas Parvest China , met o.a China Mobile, Jilin Chemical Industrial. Opgericht medio 2003. Voor profiel, zie Fondsweb.de.

Finles Lotus Fonds
Het Finles Lotus Fonds is combinatie van Azië landenfondsen en hedge funds. Voor meer informatie IMS, Mark Baak: 030-2974 953.
(Morningstar.nl, fonds quickrank, aandelen Azië, gevestigd in Nederland: Lotus Fonds is dit jaar (2004) # 1 (+9% in euro), internationaal # (van 34)).

Intereffekt China Warrants
Intereffekt China Warrants: gestart juni 2004 en sinds 1-3-2006 genoteerd aan Euronext. Is een beleggingsfonds dat voornamelijk belegt in call-warrants van Chinese bedrijven met een notering op de beurs van Hong Kong, een deel van de portefeuille is gericht op Taiwan en de binnenlandse beurzen van China (Shenzhen en Shanghai). Zie verder de website Chinafund.nl

DWS China (Deutsche Bank Group)
DWS China: Een directe belegging in China middels een landenfonds. DWS China is fonds van de beleggingsfondsenmanager van Deutsche Bank -DWS Investments. DWS China is een zogenaamd 'puur' Chinafonds en belegt dus bv niet in Taiwan.  Meer info en aankoop zie de website Fundix.nl.

ING Invest
ING (L) Invest Greater China, meer informatie zie deze website

Postbank
Postbank China Clicker. (liep van 2004-2009)

Robeco
Robeco Chinese Equities:
(is opvolger van Robeco ZelfSelect China, in 2004); zie voor koersinformatie deze website, en voor reacties en vragen van beleggers : Iex.nl (aanmelding vereist)

SNS
Azië Aandelenfonds: belegt merendeels in Japanse aandelen. Maar er is ook zeker aandacht voor China, over oa Pictet Greater China, Franklin Templeton China Fund en Invesco GT PRC Fund.
China groeit weliswaar veel sneller, maar de aandelenmarkt daar is veel minder ontwikkeld, zo schrijft de fondsmanager in juli '04 op de website snsbank.nl.

Wijs & Van Oostveen
Wijs & Van Oostveen biedt regelmatig China/Azie fondsen aan. Zie verder de website www.wijs.nl

LINKS

DISCLAIMER:
NB Check de bovenstaande informatie altijd bij de opgegeven bijbehorende websites, om er zeker van te zijn dat u de nieuwste gegevens hebt.

Heeft u zelf een link-tip, of stuit u op een 'dode link'? meldt u deze svp aan Geledraak.nl.Laatst gewijzigd op: 10-8-2011
reageren op artikelreageren
Advertenties zakelijkVeel boeken uit eigen importGastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
China Minority Travel
WondersofYunnan
Chinese Kookworkshop
Massage in Eindhoven
Chinees leren in BeijingIn de spotlights:


Nieuwste inburgering Nederland voor Chinezen, volg de e-learning cursus benodigd voor de inburgering (MVV). De e-learning cursus is geheel up-to-date met het nieuwe inburgeringsexamen. Interesse? Ga naar dutchmvv.com

Op zoek naar een passend relatiegeschenk voor uw zakenreis naar China of Taiwan? Fotoboek Holland of Amsterdam in het Chinees. Fraai uitgegeven en makkelijk mee te nemen, zie webshop Zaiton.nl

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb