"Tang Hui,
 uw toeristische gids, heet U
Welkom in Yangshuo en omgeving!"

Introductie

Hoe kom je in Yangshuo?

De voordelen op een rij

Contact-gegevens en landkaartje

varen op de Yulong rivier

Introductie
Hallo, ik ben Tang Hui. Zeg maar Hui. Ik woon met mijn familie in deze prachtige omgeving. Het huis waar ik woon is een kleine boerderij in het dorpje Fenglou vlakbij Yangshuo. Ik ben erg trots op dit gedeelte van China. In Yangshuo en omgeving is van alles te doen en te zien. Met veel plezier organiseer ik tochten en deel ik mijn kennis over de gebruiken en gewoontes met westerse toeristen. De rondleidingen zijn in het Engels

Mijn voorstel is:

 Dag 1: Je gaat met mij een hele dag fietsen langs de karststeen gebergten en rijstveldjes. Hierna de grotten bekijken of/en lekker achterovergezakt op een bamboevlot de Yulong He afzakken (zie foto boven).

Na dit aktieve gedeelte hebben de meesten van jullie wel trek in een maaltijd. Als er interesse is dan bereid ik thuis in mijn woning heerlijke gerechten

omgeving yangshuoDag 2: Een wandeling langs de rivier Li Jiang vanuit dorpje Xingping naar Yangshuo (zie foto). We gaan hier met plaatselijk vervoer naar toe. Tijdens de wandeling steken we drie keer met een pontje de rivier over. We moeten soms de veerman roepen aan de overkant. Na de wandeling gaan we met een minibus naar het dorpje Fuli .
Na bezichtiging lekker uitpuffen en genieten van een maaltijd in een restaurant met prachtig uitzicht over de Li rivier. Je kunt natuurlijk met andere voorstellen komen.

Longji Titian

Behalve in Yangshuo en direkte omgeving zijn er in de provincie Guangxi meer prachtige dingen te zien. Ik organiseer ook rondleidingen naar het noorden met het openbaar vervoer. De reis gaat met de bus van Yangshuo naar Guilin en vandaar gaan we verder naar Longji Titian. We delen de bus ongetwijfeld met de minderheden die hier leven. Longji Titian is een streek met rijstterrassen die op berghellingen aangelegd zijn (zie foto boven).

Hier leven de Dong, Zhuang en de Yao. De huizen zijn hier van hout en zonder gebruik van spijkers gebouwd.(zie foto boven) In een familiehotelletje dat op deze manier gemaakt is overnachten we in Zonglu. Hier verblijven we enkele dagen en maken wandelingen in de omgeving. Vervolgens gaan we met de bus via Longsheng naar de streek Sanjiang Dong waar ook veel minderheden wonen.

regen en wind brug

We overnachten in de omgeving van de Chengyang regen en wind brug.(zie foto). Langs de rivier waar deze brug overheen loopt staan waterraderen om het land te irrigeren. In de omgeving zijn pittoreske dorpjes met trommeltorens.

De route gaat met de bus verder naar het dorp Zhaoxing. Dit plaatsje ligt net over de provinciegrens in Guizhou. Dit is ook weer een prachtig dorp bewoond door de Dong. Je kan besluiten om terug te gaan met mij richting Guilin of we nemen afscheid van elkaar. Voor het bezichtigen van alles wat ik boven genoemd heb moet je rekenen op ongeveer twee weken

Hoe kom je in Yangshuo!!

Hong Kong by night

De meest voor de hand liggende route is met het vliegtuig naar Hongkong (zie foto). Van Hongkong kan je vliegen naar Guilin. Goedkoper is om te vliegen vanaf Shenzen. Dit is lekker snel. Langzamer maar leuker is vanaf Hongkong met de boot naar Zhaoqing (boeken Chinaterminal in Hongkong) Aankomst ZhaoQing op dezelfde dag op de middag. Van Zhaoqing de rechtstreekse bus naar Yangshuo. Als je terug gaat naar Hongkong kan je via Guangzhou gaan met de bus en hierna de trein naar Hongkong. Voor deze heen en terugreis moet je ongeveer een week rekenen.

De route is te combineren met een reis vanaf Hongkong naar Yangshuo, Guizhou, Yunnan en te eindigen in Xishuangbanna. (er is een vliegveld in Jinghong voor de terugweg). Dit is een erg mooie tocht.

De voordelen om mij als je gids en reisbegeleider te boeken zijn:

  • Veel vrijheid bij o.a. het bepalen van de tijdsduur van het verblijf in een plaatsje

  • Ik spreek natuurlijk Chinees en Engels (helaas geen Nederlands)

  • Ik ben goedkoper dan een Nederlands reisburo of gids De kosten voor mijn begeleiding en gidswerk zijn (per dag): 150 Rmb (ongeveer 10 Rmb in 1 Euro) voor 1 persoon, 100 Rmb per persoon bij een groep van twee, 85 Rmb per persoon bij een groep van drie of meer.

  • Bijkomende kosten zijn vervoer, accommodatie en maaltijden. De kosten hiervoor zijn erg laag. Als je gebruik maakt van mijn diensten als gids en begeleider dan kan ik het plaatselijk vervoer en de accomodatie voor je regelen. Ik reken hier geen extra toelage voor. Alle andere kosten zoals fietshuur en entree grotten zijn ook niet inbegrepen.

  • Je betaalt pas na afloop in China.

Tang Hui


Tang Hui

Contact-gegevens

Informatie en reserveringen via e-mail van mijn contactpersoon in Nederland: e-mail; zijn telefoonnummer is 040-245 6969.
Je kunt mij ook emailen of bellen op de mobiele telefoon in China (Engelstalig):
vanuit Nederland: 0086 139 7838 2178). (mogelijk vanaf 1 cent per minuut o.a. via 0900 1519. Verdere informatie tarieven 0900 nummers zie internet)

Wie weet tot ziens in Yangshuo!
met vriendelijke groet,

Tang Hui

zuid-China