Chinese kookworkshops door Shasha Liu

Voor bedrijfsuitjes of familie evenementen

Confucius zei eens; 'Eten is de hemel van het volk' oftewel er gaat niets boven lekker eten samen met familie of vrienden. Eten is voor Chinezen zeer belangrijk in het leven.


Iedereen kent wel foeyonghai en babi pangang maar dit komt eigenlijk uit Indonesië of Maleisië. De echte Chinese keuken moet je in Nederland met een lantaarntje zoeken.



Bovendien kun je eigenlijk niet eens over DE Chinese keuken spreken. Er zijn immers meer dan vijftig volkeren in China.

Algemeen wordt de Chinese keuken ingedeeld in vier categorieën: de Jing-, Chuan-, Yue- en Shanghai-keuken.

Tijdens de kookworkshops die ik verzorg laat ik zoveel mogelijk de verschillende keukens en verschillende smaken aan bod komen. We streven bovendien altijd naar een gevarieerde en harmonieuze maaltijd, voor elk wat wils.

Probeer vast zelf een recept uit (zie onder)!

Zie ook onze website www.chinesekookworkshop.nl of stuur ons een e-mail, of bel: 030-6061508


Shasha Liu aan het werk


Deelnemers van een kookworkshop in de keuken


Maankoeken


Deelnemers aan het nagerecht


Welkom in de keuken en aan tafel!

Recept:

Gestoomde parel gehaktbal (zhenzhuyuanzi)
Ingrediënten:

Kleefrijst
Zetmeel
1 Ei
Gehakt
Gemberpoeder
Lente ui
Bouillonpoeder
Guoqi bessen
Zout

Bereiding:
Laat de kleefrijst in een kommetje water weken. Snij de lente-ui heel fijn.
Het gehakt, gemberpoeder, lente-ui, zetmeel, ei, bouillonpoeder en zout door elkaar mengen.
Draai hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal.
Doe de kleefrijst in een kommetje en rol de balletjes hier doorheen. De rijst stevig aandrukken.
Leg de balletjes in een stoommandje en doe op elk balletje een guoqi bes.

ca 10 minuten laten stomen.(de rijst gaart vanzelf mee)

Gestoomde parel gehaktballetjes