adverteren?     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over GeleDraak.nl     sitemap
Logo GeleDraak.nl
 
   Laatste bijdragen forum
 
   Gastpagina's

VNC Asia Travel
Stichting EuSino
Yangshuo Travel
Beijing Service Bureau
DimSum reizen
China online reizen
Zakelijk Succes in China
Chinees leren in Beijing
Van Verre China reizen
Beijing Hutong SchoolIn de spotlights:

Ervaar de Asian Tour van de Baak Managementcentrum.
Ontmoet inspirerende innovators en ondernemers en beleef de razendsnelle ontwikkelingen in China.

H2O plus, het derde skincare merk in Azië, nu ook in Nederland! Voor webshop, verkooppunten en informatie ga naar www.h2oplus.nl

Laat je mobiel het woord doen in China!
Download Chinese zinnen en laat je mobiel spreken. Ook actuele stedeninfo.

Uw bedrijf in de spotlights?
1 week op alle pagina's/deze positie op Geledraak, voor 30 euro.Lees hier meer..!
 
   
Virtuoos begin China concerten Muziekgebouw aan 't IJ
publicatiedatum: 7-12-2006
door: Geledraak.nl

Vorig jaar was Gong Linna een van de sterren van het Amsterdam China Festival en bij haar her-optreden gisteravond in Muziekgebouw aan't IJ in Amsterdam zat opnieuw de zaal goed vol. Haar optredens blijven dan ook fascinerend door het contrast tussen de eenvoud wat betreft aankleding en de enorme kracht en bereik van haar stem. Ook het begeleidende kwintet was van hoog niveau.

Gong Linna's optreden is Chinees en on-Chinees tegelijkertijd. Je lijkt te luisteren naar traditionele Chinese muziek, maar het is het nét niet. Peking opera, maar net even anders, en hé, dit klinkt naar Kurt Weill, en: wat doet die westerse cello daar in dit gezelschap?

Niet alleen wat betreft Kurt Weill klinkt de invloed van Gong Linna's componist, Zollitsch uit Beieren, alle arrangementen zijn van zijn hand. Sinds 2001 werkt hij samen met Gong Linna. Zollitsch is zo dol op authentieke Chinese geluiden dat hij volgens de ensembleleden al 'Chineser dan de Chinezen is geworden'. Dat meldt het uitstekende programmagidsje dat voor dit concert was samengesteld door de stichting voor Chinese muziek Chime uit Leiden.

De stem van Gong Linna wordt prachtig begeleid door een vijfkoppig ensemble dat veelzijdig gebruik maakt van Chinese intrumenten, het sonoor klinkende mondorgel (sheng), de 21-snarige cither (zheng), Chinese bamboefluiten en de met stokjes bespeelde dulcimer (yangqin)- en de cello werd al genoemd.

Een enkele keer leek het of het ensemble de zang wat overstemde, ofwel de zaal was net iets te groot, en kwam haar bekendste nummer Zou shengmingde lu niet zo krachtig uit de verf.

Maar jammer is het vooral, dat het optreden maar tot één beperkt bleef en dat niet ook elders in Nederland mensen live kunnen kennismaken met de topper Gong Linna.
De concertreeks China in Contrasten wordt vervolgd op 31 januari, met Chinese vertelkunst en folkpop.
 
Gerelateerde pagina's  
Agenda: Chinese concerten in Muziekgebouw aan 't IJ, met Korting  
Agenda: Drie grootmeesters, Amsterdam 23 april (korting!)  
CD: Gong Linna - Zou Shengming de Lu  
overzicht audio CD's, DVD's  
 
 

advertenties handig   
 

Yellow Valley, kaas uit ChinaWebsite van de maand   
 

(door: Geledraak.nl. dec. '07) :
Hoelang duurt een wandeltocht van Eindhoven naar China? Dankzij Jan Vroomans weten we het: vrijwel op de kop af 12 maanden. De Eindhovenaar (37) heeft medio oktober de Chinese grens bereikt, en heeft nog heel wat kilometers voor de boeg aleer hij op zijn einddoel, Beijing, arriveert.
Lees zijn fascinerende weblog!

Aanmelden van een site van de maand kan door een email te sturen. Beschrijf hierin svp ook kort waarom u de site aanbeveelt, en vermeld ook uw (voor)naam. Eerdere sites van de maand staan hier.Olympische Spelen Beijing 2008
Lees het laatste nieuws op Geledraak.nl!

Kijk ook eens op:

Beijing.startpagina.nl
Shanghai.startpagina.nl