adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Populaire pagina's!

Studieboeken Chinees

- groot aanbod
- voordelig geprijsd

China webshop Zaiton.nl

Reisaanbieders China
Chinese festivals
China vacatures
Geledraak favorieten
Geledraak Daily
Visum-info
Wekelijkse TV tips
Chinees leren in Nederland
Chinees op reis (audio)
Tweetalige menukaart
Dumplin(g)k
Valuta-omrekenen
Beleggen
Gokken

twitter / geledraak
Volg Geledraak op Twitter!

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Glasnoedels: mieren beklimmen de boom
publicatiedatum: 25-11-2008
door: Geledraak.nl

Een Sichuan gerecht met gebakken glasnoedels (doorzichtige dunne bami) als basis. U kunt zelf uiteraard varieren met de ingredienten, maar het gehakt is essentieel anders klopt de naam niet meer: wie de noedels optilt ziet de gehaktkruimels zich vasthechten, als mieren die in een boom klimmen. (mayi shangshu)

Nodig: (voor 4 pers.)

500 gr. varkensgehakt
200-300 gr. glasnoedels
4 lente-uitjes
rode pepertjes naar smaak (door de pitjes te verwijderen worden ze minder scherp)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels donkere sojasaus
2 theelepels aardappelzetmeel
1 theelepel chilipasta, rode
olie om te bakken
250 ml. bouillon of water

Bereidingswijze:

Bereid de glasnoedels volgens aanwijzing op de verpakking. Let op: inweken in heet water is het beste; ze mogen niet gaar worden. .
Meng de gehakt met: de suiker, chilipasta, aardappelzetmeel en de sojasaus.
Hak de lente-uitjes fijn evenals de rode pepertjes

Bak in hete olie eerst de uitjes en de pepertjes. Voeg dan het gehakt toe en bak het rul.
Voeg dan de goed uitgelekte noedels toe en vermeng alles goed.

Voeg tot slot de bouillon toe en laat het inkoken. Dan snel serveren op voorverwarmde borden. Noedels koelen snel af!

(kijk evt ook bij chinesefood. about.com voor uitleg over deze noedels en de mogelijkheid ze te roerbakken in plaats van te koken)
Glasnoedels: mieren beklimmen de boom

 

 

 
Gerelateerde pagina's  
Duizendjarig (paas) ei
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland deel 1
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 2
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 3
Ingelegde komkommer
Menukaart (Chinese karakters)
Recepten videorubriek Danwei.org
Roergebakken kipblokjes Gongbao Jiding
Tjaptjoi
reageren op artikelreageren
Advertenties homepage

Hoofd-SPONSOR:


Advertenties:

aanmelden voor gratis Nieuwsbrief

Kijk ook eens op:
Bijzondere reizen 2013/2014
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb