adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Populaire pagina's!

Studieboeken Chinees

- groot aanbod
- voordelig geprijsd

China webshop Zaiton.nl

Reisaanbieders China
Chinese festivals
China vacatures
Geledraak favorieten
Geledraak Daily
Visum-info
Wekelijkse TV tips
Chinees leren in Nederland
Chinees op reis (audio)
Tweetalige menukaart
Dumplin(g)k
Valuta-omrekenen
Beleggen
Gokken

twitter / geledraak
Volg Geledraak op Twitter!

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Roergebakken kipblokjes Gongbao Jiding
publicatiedatum: 01-02-2009
door: Geledraak.nl

Een populair gerecht in China, dat eenvoudig is te bereiden.

Nodig: (voor 4 pers.)

500 gr.(of meer) kipfilet in stukjes
evt. kwart komkommer in blokjes
1 groene paprika in kleine stukjes
een halve prei in ringen
evt. blokjes wortel (ongekookt)
3 plakjes verse gember
2 tenen knoflook in plakjes/ stukjes
1 eetlepel aardappelzetmeel
pinda's zonder schil of cashewnoten
donkere sojasaus
lichte sojasaus
rode Chinese azijn
suiker
sesamolie
sambal
zout, peper (liefst huajiao)

Bereidingswijze:

Marinade voor de kip:
Marineer de kipblokjes in een mengsel van twee soorten sojasaus, een eetlepel azijn, sambal naar smaak en wat zout. Laat minstens een half uur intrekken, af en toe omscheppen.

Saus, mengen:

3 theelepels suiker
1 theelepel maizena
1 theelepel donkere sojasaus
1 theelepel lichte sojasaus
3 theelepels Chinese azijn
1 theelepel sesamolie
1 eetlepel water

Verhit olie in koekenpan of wok. Indien u de Chinese peper gebruikt, bak die in de olie zodat de olie geurig wordt. Haal dan de peper eruit. Bak dan gember en knoflook in de olie en voeg de prei, evt. komkommer en evt wortels toe. Dan de kip erbij, roerbakken en telkens omscheppen. Als de kip enigszins is gebakken, dan de paprika erbij.

Als de kipblokjes bijna gaar zijn, dan de hierboven beschreven saus er door, plus de met wat water aangelengde aardappelmeel. Omscheppen tot alles goed vermengd en gaar is. Eventueel iets water toevoegen
Verwijder de gember, en voeg de klein gehakte pinda's ofwel cashews erdoor.

roer gebakken kipblokjes

 
Gerelateerde pagina's  
Duizendjarig (paas) ei
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland deel 1
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 2
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 3
Glasnoedels: mieren beklimmen de boom
Ingelegde komkommer
Menukaart (Chinese karakters)
Recepten videorubriek Danwei.org
Tjaptjoi
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
jan_gz 18-02-2009
Lajiao in de VS verboden? Heb het altijd al een raar land gevonden, nu helemaal. Wat dit gerecht betreft, ik denk dat het vele plaatselijke varianten heeft in China. Maar wat echt niet klopt is dat er hier van kipfilet wordt uitgegaan Niks kipfilet in China. De kip wordt gewoon met een bijl in kleine stukjes gehakt, met bot en al. Goed vlees heeft botjes in China en je kan de kop en de poten ook terugvinden als je geluk hebt. Niet zoals in het westen, waar de vleeseter er eigenlijk niet aan herinnerd wil worden dat ie een beest aan het opeten is.
Anne 18-02-2009
Er zit wel degelijk komkommer in. Tenminste in het jaar dat ik in China woonde nooit een variant zonder komkommer gehad.Maar inderdaad het beste ingredient: lajiao ontbreekt. Misschien wel omdat het in sommige landen zoals Amerika is verboden.
Sander 16-02-2009
Ik ben een grote fan van dit gerecht in China, maar het recept zoals hier beschreven wordt lijkt mij een Hollandse versie van Gongbao Jiding. Ik heb namelijk nog nooit paprika of komkommer in dit gerecht gehad en als ik het plaatje zie en het recept, mis ik de rode pepers en die kleine ronde pepers (die naar wasmiddel smaken). Het blijft toch een Sichuan gerecht en dus mag het wel wat heter zijn volgens mij.

Ik heb dit gerecht vooral in het noorden gegeten, maar misschien kunnen mensen die in Sichuan wonen mijn mening bevestigen of tegenspreken?

Advertenties homepage

Hoofd-SPONSOR:


Advertenties:

aanmelden voor gratis Nieuwsbrief

Kijk ook eens op:
Bijzondere reizen 2013/2014
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb