adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Populaire pagina's!

Studieboeken Chinees

- groot aanbod
- voordelig geprijsd

China webshop Zaiton.nl

Reisaanbieders China
Chinese festivals
China vacatures
Geledraak favorieten
Geledraak Daily
Visum-info
Wekelijkse TV tips
Chinees leren in Nederland
Chinees op reis (audio)
Tweetalige menukaart
Dumplin(g)k
Valuta-omrekenen
Beleggen
Gokken

twitter / geledraak
Volg Geledraak op Twitter!

Laatste bijdragen forum
Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnan



In de spotlights:

Anton Lustig 8 tot 22 oktober in NL beschikbaar voor presentatie. Expert taal Jingpo-volk in dorpen grensgebied China-Birma: drugs & aids, kinderen kansarm, vandaar oprichting
Prop Roots. antonlustigATgmail.com


Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nll (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
Uitwisseling


Subsidiënt  Geledraak.nl :


Ingelegde komkommer
publicatiedatum: 13-09-2009
door: Geledraak.nl

Een smakelijk voor- of bijgerecht en makkelijk te maken: ingelegde komkommer, pickled cucumber, ofwel pai huang gua. Je kunt zelf gemakkelijk bepalen hoe scherp je het maakt, door wel/geen/of matig gebruik van de rode peper. Je kunt ook de wortel weglaten.

Nodig: (voor 4 pers.)

1 komkommer
2 wortels
rode pepertjes naar smaak (door de pitjes te verwijderen worden ze minder scherp)
2 eetlepels rijstwijn azijn
3 theelepels zout
1 theelepel suiker
1 theelepel sesamolie
1 theelepel drooggebakken sesamzaad

Bereidingswijze:

- Snij de komkommers in wigvormige stukjes, bestrooi ze met zout, en laat ze 20 min. staan
- Bij gebruik pepertjes: kook deze 20 sec. in water en snijd ze fijn
- Snij de wortel in dunne plakjes
- Maak een mix van de azijn, zout, suiker, sesamolie en desgewenst de pepertjes
- Laat de komkommer in een zeef goed uitlekken
- Schenk de mix over de komkommer en voeg de wortel toe, schep alles goed om
- Laat het minimaal een uur intrekken op kamertemperatuur, of zet het een nachtje in de koelkast.
- Vlak voor het serveren bestrooien met sesamzaad

Ingelegde komkommer als bijgerecht

 
Gerelateerde pagina's  
Duizendjarig (paas) ei
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland deel 1
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 2
Geledraak recepten: Chinees koken in Nederland, deel 3
Glasnoedels: mieren beklimmen de boom
Menukaart (Chinese karakters)
Recepten videorubriek Danwei.org
Roergebakken kipblokjes Gongbao Jiding
Tjaptjoi
reageren op artikelreageren
Advertenties homepage

Hoofd-SPONSOR:


Advertenties:

aanmelden voor gratis Nieuwsbrief

Kijk ook eens op:
Bijzondere reizen 2013/2014
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing

Wisselkoers rmb