adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
 
artikel doorsturen  

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
China Minority Travel
WondersofYunnanIn de spotlights:

ChinaMoves Colleges over China terwijl u luncht – Lilian Kranenburg spreekt over actuele onderwerpen die China beïnvloeden, bij u op kantoor.Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nl / Geledraak.nl (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
EU schaft visumplicht af voor reizigers uit Taiwan
publicatiedatum: 26-11-2010
door: Geledraak.nl

De Europese Commissie heeft gisteren unaniem besloten tot afschaffing van de visumplicht voor Taiwanese reizigers. De vrijstelling geldt voor alle 25 landen die vallen onder het Schengenverdrag, waaronder de 22 lidstaten van de Europese Unie en de drie niet-EU landen: Noorwegen, IJsland en Zwitserland. De vrijstelling geldt ook voor de drie EU-lidstaten die niet tot het Schengenverdrag zijn toegetreden, te weten Roemenie, Bulgarije en Cyprus.

De Europese Commissie wees op het feit dat de EU de vierde grote handelspartner van Taiwan is en tevens een belangrijke bestemming voor toeristen en zakenlui uit Taiwan. De commissie verwacht dat afschaffing van de visumplicht zal leiden tot een groei van 30 procent van het aantal Taiwanese toeristen naar Europa, verbetering van de civiele contacten en meer kansen voor het bedrijfsleven.

“De visumvrijstelling is verleend ondanks het feit dat de EU Taiwan niet erkend als soevereine staat en geen diplomatieke of formele betrekkingen onderhoudt met Taiwan,” aldus de EU in een uitgegeven verklaring.

President Ma Ying-jeou noemt dit besluit een motie van vertrouwen in de Republiek China op Taiwan en zijn bevolking, dat zal bijdragen aan de bevordering van de economische en culturele uitwisseling tussen Taiwan en landen in Europa. Tot nu toe kennen 96 landen en gebieden een visumvrijstelling voor reizigers uit Taiwan en zal dit aantal binnenkort de 100 kunnen passeren, aldus president Ma.

De visumvrijstelling geldt voor een verblijf tot maximaal 90 dagen binnen een periode van zes maanden en zal eind januari 2011 ingaan.

 
Gerelateerde pagina's  
Chen Shui-bian voor de rechter
Geschiedenis Nederland-China
Geschiedenis van Taiwan
Kaalhoofdige Taiwanezen weer welkom in Xiamen
Oprichter Giant (76) voltooit fietstour door Nederland
Plannen voor ballonvaart Taiwan-China
President Ma: raketten gericht op Taiwan mogelijk weg
Reistips: Taiwan
Taiwan deel van China?
Taiwan: een nieuwe start; open brief
Taiwanese boer wil communistisch president worden
Taiwanese supporters met Burmese vlag
Verzwegen oorlogsmisdaden
VN wil opnieuw niet praten over toelating Taiwan
VOC op Taiwan
Woordenstrijd over Taiwan
 
Reacties op deze pagina reageren op artikelreageren
 
th_nijm 29-11-2010
Dat hoeft niet, bewoners van de SARs Hong Kong en Macao hebben ook geen visum nodig voor Europa, en die gebieden behoren officieel toch ook tot China.

Overigens hebben wij Europeanen ook geen visum nodig voor HK en Macao en voor de rest van China wel, dus volgens jouw redenering horen deze gebieden niet bij China?
Daniel Bos 27-11-2010
Dus... Europa erkent Taiwan niet als soevereine staat, en bevestigd daarmee indirect dat Taiwan deel uitmaakt van de PRC. Nu schaffen ze de visumplicht voor Taiwanezen af, maar voor de rest van de PRC blijft deze wel gelden...

Krom verhaal zeg, dat is zoiets als de visumplicht voor Noord-Holland afschaffen, maar niet voor de rest van Nederland.

Advertenties reizen


Kijk hier Youtube filmpjes:
Loading...


Kijk ook eens op:
China webshop Zaiton
Ikleerchinees.nl
Het weer in Beijing