adverteren     onze diensten     Twitter     contact     disclaimer     privacy     redactiestatuut     over Geledraak.nl     sitemap  
 
 
Reizen > Touroperators Tip! 
artikel doorsturen  

Gastpagina's

VNC Asia Travel - al 35 jaar
Dé China specialist!
Geld wisselen
Jouw Chinareis
Stichting EuSino
DimSum reizen
China online reizen
Beijing Service Bureau
Yangshuo Travel
MING Translations
Chinees leren in Beijing
Van Verre China reizen
China Minority Travel
Xiahe-Tibet Travel
WondersofYunnanIn de spotlights:

Cursussen Chinees op diverse niveau's in Haarlem, Ikleerchinees.nl / Geledraak.nl (meer info)

Uw bedrijf in de spotlights?
Handig voor korte acties zoals nieuw bedrijf of aanbiedingen. Max. 20 woorden. Lees hier meer..!

Deze week op televisie
China op TV en radio
Lees de tv tips voor de komende week op de
tv tips pagina.
18 t/m 23 dec.: Retrospectief Edward Yang, Amsterdam
publicatiedatum: 17-12-2012
door: Geledraak.nl

Van 18 t/m 23 december 2012 is voor het eerst in Nederland het complete oeuvre van de Taiwanese regisseur Edward Yang te zien. Volgens Martin Scorsese behoort het werk van deze meester cineast tot de absolute hoogtepunten van de geschiedenis van de cinema.

Dit retrospectief omvat o.a. ‘Yi-Yi’, bekroond met een Gouden Palm in Cannes, en de door Scorsese’s World Cinema Foundation gerestaureerde en gloednieuwe versie van Yang’s meesterwerk ‘A Brighter Summer Day’.

Voor alle films geldt: Mandarijn gesproken en Engels ondertiteld.

PROGRAMMA Tropentheater:
A Confucian Confusion (Duli Shidai)
Woensdag 19 december / 20.30 u / Kleine Zaal
Een verhaal over de verwarring in een confucianistische maatschappij
Acht personages, representatief voor de moderne stedelijke nouveau riche (zakenvrouwen, reclamespecialist, financiers, acteur en actrice) zijn op een of andere manier aan elkaar verbonden door bloed, vriendschap, of seksuele chemie. Birdy is een avant-garde toneelschrijver probeert zijn eerste commerciële theaterstuk in produktie te brengen. Molly komt uit een gegoede familie en leidt een PR-bedrijf gesteund door Akeem, haar rijke vriendje. Molly’s beste vriendin, tevens haar persoonlijke assistente is het mooie meisje Qiqi. Qiqi staat op het punt te trouwen net haar klasgenoot, Ming. De gemoederen lopen hoog op als Molly haar werknemer Feng ontslaat om een zakelijk meningsverschil. Alle personages lijken in verwarring, en kiezen voor hun eigen weg in een confucianistische maatschappij.
Taiwan, 1994, 127 min, 35mm, Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld. Met: Chen Xiangqi, Ni Shujun, Wang Wei-ming, David Wang

Mahjong (Majiang)
Donderdag 20 december / 20.30 u / Kleine Zaal
De Europese bovenklasse ontmoet de Taiwanese onderwereld in deze komische actie thriller.
Winston Cheng, een gevierd zakenman krijgt grote schulden bij een maffia baas in Taipei. Hij moet onderduiken. Zijn zoon, die zichzelf Red Fish noemt is de leider van een grote straatbende. Samen met zijn maten ‘Hong Kong’, ‘Lun Lun’ en ‘Little Buddha’ binden de strijd aan met de maffia die achter zijn vader aan zit, Marthe, verliefd op een Engelse zakenman Markus, komt uit London naar Taipei, waar hij nu werkt, om hem op te zoeken. Maar hij heeft inmiddels een nieuw vriendinnetje, Alison. De jonge Française vlucht en ontmoet in het Hard Rock Cafe, Lun Lun en de groep rond Red Fish.
Taiwan, 1996, 121 min, 35mm, Mandarijn gesproken, Engels ondertiteld. Met: Virginie Ledoyen, Tang Tsung Sheng, Lawrence Ko, Ke Yue-Lin e.a.

Yi Yi
Vrijdag 21 december / 20.30 u / Kleine Zaal
Familie in Taiwan op een kruispunt in hun leven

De film vertelt het verhaal over een familie in Taiwan die allen op een kruispunt in hun leven komen; geboorte, huwelijk, dood lopen als rode draad door het verhaal. Een film waarin liefde, afwijzing, teleurstelling en jaloezie, optimisme en vervreemding elkaar afwisselen. In korte tijd wordt het leven van NJ Jiang (Nien-Jen Wu) bijzonder onoverzichtelijk. Behalve de sores van zijn slechtlopende computerzaak raakt zijn schoonmoeder in coma, gaat zijn vrouw bij een sekte, krijgt zijn zoontje problemen op school en begint zijn dochter te puberen. De existentiële twijfel is compleet wanneer ook nog zijn eerste grote liefde opduikt.
Taiwan, 2000, 173 min, 35mm, Mandarijn met Nederlandse ondertitels. Met: Jonathan Chang, Ke Suyun, Wu Nianzhen.

PROGRAMMA Retrospectief Edward Yang in Eye Film Instituut Nederland:
Dinsdag 18 december | 20.15 uur | Opening + The Terrorizers
Vrijdag 21 december | 17.00 uur | Expectations & Taipei Story
Zaterdag 22 december | 17.00 uur | That Day on the Beach
Zondag 23 december | 14.30 uur | A Brighter Summer Day

'Retrospectief Edward Yang' is een samenwerking tussen het Tropentheater, het Eye Film Instituut Nederland en het Centre Culturel de Taiwan à Paris. Bovendien zullen enkele films uit dit programma te zien zijn in filmhuizen in Den Haag, Breda en Maastricht.
reageren op artikelreageren
Advertenties agenda